111 ani de istorie – Palatul Administrativ își deschide ușile pe 30...

111 ani de istorie – Palatul Administrativ își deschide ușile pe 30 aprilie

77
0
DISTRIBUIȚI

Acum 111 ani întregul oraș se îmbrăca în straie de sărbătoare. Toți locuitorii, începând de la copii și până la autoritățile locale, forfoteau și puneau la punct ultimele detalii pentru cel mai important eveniment al începutului de secol. Urma să fie inaugurată cea mai impunătoare construcție din istoria orașului – Palatul Administrativ al Județului Covurlui.

Timp de doi ani se lucrase neîntrerupt la edificiul construit pe strada Domnească dintre Casa Sacomano și fosta Prefectură. Pe locul fostului teatru se ridicase un colos ce avea să devină unul dintre simbolurile Galațiului. Făcut după planurile celui mai renumit arhitect român, Ion Mincu, Palatul a fost inaugurat în data de 27 aprilie 1906 în prezența Alteţelor Lor Regale, Principele Ferdinand şi Principesa Maria, însoţiţi de numeroși oameni politici.

La temelia clădirii, alături de pergamentul inaugural, a fost aşezată şi o monedă din timpul domnitorului Bogdan al III-lea (fiul și succesorul lui Ștefan cel Mare), donată de D.A. Sturdza, prezent la festivitate în calitate de prim-ministru.

Acum, la 111 ani distanță, se cuvine să rememorăm și să cinstim momentul așa cum se cuvine. Palatul Administrativ își deschide ușile astfel încât gălățenii să poată reintra în atmosfera festivă, să calce pe urmele lui Ferdinad I „Întregitorul” și să trăiască o experiență unică.

Duminică, 30 aprilie, ora 15.00

Accesul la această acțiune este gratuit (clădirea are regim semimilitarizat și intrarea se va face pe baza Cărții de Identitate, minorii trebuie însoțiți de părinți/bunici).

Sursa: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ