140 de ani – Crucea Roșie în slujba umanității

140 de ani – Crucea Roșie în slujba umanității

291
0
DISTRIBUIȚI

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați, în parteneriat cu Biblioteca „V.A. Urechia” Galați, Crucea Roșie Română – Filiala Galați și Serviciul Județean Galați al Arhivelor Naționale vă invită  miercuri, 27 iulie 2016, ora 1115, la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, unde se vor desfășura o serie de activități sub genericul CRUCEA ROȘIE ÎN SLUJBA UMANITĂȚII, menite a marca sărbătorirea a 140 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române.

Cu acest prilej, muzeograful Mariana-Delia Pohrib va susține o expunere referitoare la contextul istoric internațional (Bătălia de la Solferino, 1859) și personalitatea celui care a contribuit în mod covârșitor la fondarea Crucii Roșii Internaționale, Henry Dunant (1828-1910).

Contribuția gălățeană la dezvoltarea acestei societăți va fi subliniată prin vernisarea unei micro-expoziții care va cuprinde documente reprezentative din perioada 1878-1942, aflate la Serviciul Județean Galați al Arhivelor Naționale, precum și bunuri muzeistice din colecțiile Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați, cu referire la viața medicală din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Revenind în actualitate, prin amabilitatea domnului director Gheorghiță Hogea vor fi prezentate activitățile actuale ale Crucii Roșii Române – Filiala Galați  precum și manevre de resuscitare în caz de stop cardio-respirator.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.