Buchetul de mireasa – unic, rezistent, diafan, fashion sau tradițional?

Buchetul de mireasa – unic, rezistent, diafan, fashion sau tradițional?

77
0
DISTRIBUIȚI

Buchetul de mireasa – de la idee la altar. Unic, rezistent, diafan, fashion sau tradițional? Oricum ți-ai imagina buchetul tău de mireasă, de la idee la combinația de flori pe care o vei ține în mână în ziua cea mare, câteva detalii vor face diferența între dragoste la prima vedere și multe semne de întrebare.

Copy & Paste – Buchetul de mireasa

Din poză direct în brațele tale. Imaginile care-ți taie respirația și îți fac inima să tresalte la gândul că da, this is the one, buchetul perfect pe care ți-l dorești, sunt un punct excelent de plecare. Copia perfectă până la cel mai mic detaliu este însă rareori posibilă într-un buget accesibil și nu întotdeauna de dorit. Pe cele mai multe dintre buchtele pe care le găsești ca model pe internet floristul tău personal le poate transforma în ceva mai bun, adaptat poveștii tale de dragoste și întradevăr unic. Cu flori mai rezistente, mai accesibile ca preț și ca timp sau pur și simplu mai frumoase.

Dacă ți s-a oprit totuși inima la un buchet anume și îl vrei musai așa cum este, trebuie să știi că, dacă se pot obține toate florile din structură, este posibil să te coste mai mult decât te așteptai pentru că ….

Prețul – mit și realitate – Buchetul de mireasa

Fie în varianta prospețime și sinceritate, fie în cea de lux și eleganță, buchetul de mireasă pare cumva să ajungă mereu la un preț misterios de ridicat. Și pentru că misterul ar trebui să înconjoare florile și nu factura, iată câteva elemente care pot ridica costul unui buchet de mireasă foarte ușor:

Scheletul verde – deși nu sunt pe primul loc în conceptul buchetului și sunt uneori sărite la calcul, plantele verzi care formează scheletul sunt foarte importante. Ele definesc forma, textura și conceptul, țin împreună restul florilor și deseori costă cel puțin la fel de mult ca florile principale. Fagus sylvatica, Skimmia, Symphoricarpos, Hedera helix, Amaranthus sau Trachelium sunt doar câteva exemple de plante al căror preț se adaugă la cel al buchetului, ajungând uneori să coste cât 5 trandafiri.

Autohton sau de export – deși multe tipuri de flori se regăsesc în flora noastră locală, cel mai adesea ele nu se ridică la nivelul calitativ al celor de import (aspect, rezistență), necesar pentru un buchet ce reprezintă piesa de rezistență a unei ocazii speciale și care trebui să arate impecabil pe toată durata evenimentului. Frumusețea impecabilă pe care o vei regăsi în buchetul tău va avea aproape întotdeauna pașaport de Olanda, Thailanda și multe alte țări.

Extrasezon sau de ce diferit înseamnă mai scump? – Buchetul de mireasa

Dacă alegi o floare rară sau nespecifică sezonului, florăria face comandă specială doar pentru tine însemnând un preț de transport mai mare pentru firul de floare și costuri determinate de firele de floare pe care trebuie să le comande pe lângă florile tale pentru a respecta condițiile de comandă minimă. Pe care, dacă nu sunt solicitate de nimeni, nu le va putea folosi.

Sezonul florilor

Și dacă esti cât pe ce să cazi în capcana calculelor cu florile de sezon, îți spun de pe acum că este vorba de perioada în care florile sunt de sezon în țările din care sunt importate. Deci doar pentru că a venit între timp primăvara la noi, nu înseamnă că prețul freziilor a scăzut în florării.

Timing is everything

Disponibilitatea florăriei

Florăriile în general și cele bune în special, sunt destul de aglomerate. Pentru o colaborare fără stres pentru tine și cu rezultate garantate este important să faci comanda din timp, mai ales dacă unele dintre flori nu se regăsesc în oferta permanentă a florăriei. Amânarea pe ultima sută de metri înseamnă că floristul tău personal va trebui pur și simplu să încerce să te înghesuie printre alte proiecte stabilite din timp și să-ți pregătească buchetul cu ce are disponibil sau poate obține foarte ușor. Pentru un buchet perfect, comanda dată din timp rezolvă 75% din probleme.

Ninge, plouă, bate vântul … buchetul de mireasa rezistă

Florile au diferite niveluri de rezistență. La căldură, soare, temperaturi scăzute, vânt sau pur și simplu … la trecerea timpului. Flori precum lalelele, Syringa (liliacul), Convallaria (lăcrămioarele), Ranunculus sau bujorul rezistă mai puțin și deși arată foate bine nu sunt recomandate în eveniment, mai ales când vine vorba despre aranjamentele de pe mese care trebuie pregătite din timp și vor sta destul de mult expuse la factorii de mediu. Printre cele mai rezistente variante de buchete as enumera freziile, clasicii trandafiri, orhideele si calele.

Când se preia buchetul

Știu că abia aștepți să-l vezi, să știi că l-ai luat și totul e în regulă. Dar, oricât de bine l-ai îngriji, nu va fi ținut în condiții la fel de bune ca la florărie. Deci, rezistă tentației de a da fuga dis-de-dimineață pentru a-ți lua buchetul, înainte de cafea, coafor și make-up, dacă ai nevoie de el doar la prânz. E posibil să reziste, dar își va pierde cu siguranță din strălucire.

Nunta este un eveniment care vine de cele mai multe ori cu un buget impresionant. Pentru unii doar o cheltuială în plus, pentru alții un adevărat efort financiar. Înainte de a decide formatul final al buchetului tău și al aranjamentelor florale consultă-te cu un florist. Ceea ce pare ieftin și accesibil prin ochii clientului nefamiliarizat cu detaliile din spatele artei, este de multe ori destul de scump și câteodată chiar greu de obținut.

Vrei să afli mai multe despre buchetul perfect cu buget accesibil? Ai nevoie de un sfat pentru componenta florală a nunții tale? Intra pe pagina noastra de Facebook sau trimite-mi mai multe detalii despre eveniment la adresa beatrice.florist@gmail.com.

Poti citi si alte articole asemanatoare aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.