Caravana Filmelor TIFF aduce la Galați comedii, drame și thrillere de succes

Caravana Filmelor TIFF aduce la Galați comedii, drame și thrillere de succes

113
0
DISTRIBUIȚI
caravana TIFF

Galațiul se află pe harta ediției din acest an a Caravanei TIFF, care le va oferi cinefililor gălățeni posibilitatea de a vedea câteva dintre filmele ediției 2017 a Festivalului Internațional de Film Transilvania, de la comedii, drame, thrillere și filme de animație, la filme premiate în marile festivaluri. Caravana TIFF se va afla la Galați în perioada 23-25 august.

Printre filmele selectate se află „Gloria/Glory”, regizat de Kristina Grozeva și Petar Valchanov, premiat cu Menţiunea specială a Juriului la TIFF. Este un film despre povestea unui bulgar care găsește milioane de leva pe şine, le predă statului şi se trezeşte că obţine în schimb un ceas stricat. Altă producție este „Dalida”, în regia Lisei Azuelos, care prezintă drama biografică bazată pe viaţa legendarei cântăreţe franceze din anii 60-70.

„Nebune de fericire/ La pazza gioia”, al regizorului italian Paolo Virzì este un film exuberant, adus de la Festivalul de la Cannes, despre prietenia plină de surprize dintre două femei care se cunosc într-o clinică de psihiatrie. Un thriller captivant, care a primit multe premii în ultimul an, este „Dumnezeu să ne ierte/ Que Dios nos perdone”, în regia lui Rodrigo Sorogoyen.

În programul proiecțiilor este și comedia italiană „Complet străini/ Perfetti sconosciuti”, în regia lui Paolo Genovese.

Un film considerat puternic de criticii de film este „(M)ucenicul”, al regizorului Kirill Serebrennikov, care povestește drama unui adolescent din Rusia care îşi confruntă apropiaţii folosind Biblia ca armă.

Și la capitolul filmelor realizate de regizorii români sunt anunțate câteva proiecții captivante. În primul rând, „Povestea iubirii”, noul film al lui Radu Mihăileanu, filmat parţial în România și având în distribuție vedete ca Derek Jacobi, Eliot Gould, Gemma Arterton și Sophie Nelisse.

În programul „Caravanei TIFF” mai sunt „Planeta Petrila”, regizat de Andrei Dăscălescu, film distins la TIFF cu Premiul Publicului pentru film românesc și „Ultimul căldărar”, regizat de fotograful Cosmin Bumbuţ şi Elena Stancu şi recompensat la TIFF cu Premiul pentru debut.

Vor mai putea fi vizionate „Varză, cartofi şi alţi demoni”, în regia lui Șerban Georgescu, „La drum cu tata”, regizat de Anca Miruna Lăzărescu, „Vara s-a sfârşit”, al regizorului Radu Potcoavă, thrillerul „Câini” al regizorului Bogdan Mirică și comediile „Afacerea Est”, al regizorului Igor Cobileanski şi „Două lozuri”, în regia lui Paul Negoescu.

La proiecţiile din cadrul „Caravanei TIFF” este liberă. Deocamdată nu a fost stabilită locația cinematografului în aer liber.

Sursa: Presa Galaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.