Galaţiul devine Capitala Dunăreană a României timp de 4 zile

Galaţiul devine Capitala Dunăreană a României timp de 4 zile

136
0
DISTRIBUIȚI
Capitala Dunăreană

Anul acesta, Ziua Dunării va fi sărbătorită la Galaţi timp de patru zile, în perioada 29 iunie – 2 iulie, cu manifestări culturale, recreative şi sportive de mare anvergură. Evenimentul va cuprinde minicroaziere pe Dunăre, Summer Parade, Esplanadele muzicii, expoziţii, concurs de tenis, concurs de ciclism, Crossul Dunării precum şi alte evenimente culturale.

PROGAMUL MANIFESTĂRILOR „ZILELE DUNĂRII 2017” GALAȚI – ROMÂNIA
29 Iunie 2017

11:00 – Deschiderea oficială a evenimentului – Loc de desfășurare: Holul central – Universitatea „Dunărea de Jos”
11:15 – Vernisajul expoziției de artă plastică – „Galați – capitală dunăreană a României”
11:30 – Dezbaterea „Galațiul de altădată – Port dunărean – considerații istorice ”
12:15 – Lansarea campaniei “Selfie cu cartea pe care o citesc” – concurs cu premii; În spațiul alocat manifestării va fi amplasat un stand cu cărți „Lipește-te de-o carte” ce vor fi oferite unor vizitatori; Expoziția de artă plastică va funcționa în perioada 29 Iunie ora 11:00 – 2 Iulie ora 18:00.
12:30 – Concert susținut de trupa “KALOFONIS”
16:30 – 22:00 – scurte croaziere pe Dunăre pentru minim 500 de persoane

Organizatorii vor pune la dispoziție 3 nave de capacității diferite. Se va asigura ambianța muzicală. Pe țărm în zona pontonului de îmbarcare se vor derula mai multe evenimente culturale:
– spectacol care reconstituie atmosfera portului de altădată;
– spectacol de marionete pentru copii;
– fanfară care va marca sosirea și plecarea navelor de la țărm;
– ambianță muzicală continuă, decorațiuni;
– punct de informare privind îmbarcarea turiștilor.

Tot în 29 Iunie va debuta concursul național de tenis „Cupa Dunării” pentru seniori, pe categorii de vârstă. Evenimentul se va desfășura până la 2 Iulie 2017 și va avea loc la baza sportivă „Atlas” din Strada Stadionului nr. 9.

30 Iunie 2017

Această zi este dedicată unui eveniment la care sunt invitați gălățeni de la mic la mare care să participe la o manifestare plină de voie bună, dinamică, cât mai viu colorată, diversă, civilizată.
Asociații, cluburi, școli de muzică și dans, elevi, studenți, familii împreună cu prieteni, bebeluși, însoțiți de animale de companie care se vor deplasa în ritmul muzicii, asigurată de pe platforme mobile.

“Summer Parade” va începe la ora 17:00 și va porni de la „Fata pe valuri” (blocurile P) și se va deplasa până la Grădina Publică unde se va organiza un flash mob pentru cel puțin 600 de persoane în jurul orei 20:00.
Fiecare grup va putea prezenta în mișcare sportul sau activitățile recreative pe care le practică.
Nu lipsi de la acest eveniment!
FII SI TU GĂLĂȚEAN!

1 Iulie 2017

Pe faleza inferioară se va desfășura începând cu ora 9.00 „Crosul Dunării” concurs deschis pentru copii până în 14 ani, tineri și adulți peste 14 ani, în competiții separate pentru femei și bărbați.
Distanțele vor fi diferite în funcție de categoriile de vârste.
Persoanele cu dizabilități sunt invitate să participe la competiție.
Se vor acorda premii și pentru cel mai tânăr și pentru cel mai vârstnic participant, pentru mămicile cu bebeluși clasate pe primele locuri, pentru primii trei clasați însoțiți de animale de companie.
Toți participanții vor primi diplomă de participare.

Eplanadele muzicii

În seara zilei de 1 Iulie 2017, începând cu ora 19:30, pe esplanada din fața Hotelului Danube Stars (fost Dunărea) un spectacol de gală pentru toți gălățenii iubitori de muzică.
Trei momente speciale timp de aproape 3 ore.
Piața Domnească va fi o adevarată sală de spectacol în aer liber.
Veți recunoaște și fredona melodii compuse de Johann Strauss, Ennio Morricone, Iosif Ivanovici, Giuseppe Verdi și mulți compozitori celebri.
Veți putea dansa în ritmul valsurilor de neuitat.
Nu lipsiți de la acest eveniment unic organizat pentru prima dată în Galați într-o piață publică.
Veți fi cu adevarat gălățeni dar și europeni.
Accesul în Piața Domnească unde vor fi montate peste 350 de scaune se va face începând cu ora 19:00.

Seria de evenimente se va încheia pe 2 Iulie 2017 când veți putea asista în Valea Țiglinei începând cu ora 10:00 la concursul de ciclism MTB – Ţiglina XCO Race 2017.
Vor participa amatori dar și cicliști legitimați. Veți avea surpriza să descoperiți un sport foarte atractiv. În aceeași zi se va încheia concursul de tenis pentru seniori.

“Zilele Dunării’’ reprezintă un moment de referință pentru comunitatea locală dornică să-și asume statutul de port deschis – capitală dunăreană a României.

Sursa: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.