Lumea uimitoare a recifelor de corali – o nouă expoziţie la Complexul...

Lumea uimitoare a recifelor de corali – o nouă expoziţie la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii

42
0
DISTRIBUIȚI
20
Practic, expoziţia se constituie dintr-o vitrină circulară, în care publicul poate vedea o replică a unui recif de corali, alături de mai multe specii de recif din zona indo-pacifică: corali, bureţi, anemone de mare, meduze şi numeroase specii de peşti.
Recifele de corali sunt printre cele mai bogate ecosisteme ale planetei, leagăne ale biodiversităţii, unde prosperă şi evoluează mii de forme de viaţă. Ele oferă habitat pentru 250.000 de specii, printre care peste 4000 de specii de peşti şi 700 specii de corali. Datorită bogăţiei şi diversităţii faunei, ele mai sunt denumite şi “păduri tropicale ale oceanelor”.
Recifele de corali există pe Pământ de millioane de ani. Mai puţin de un procent din suprafaţa oceanelor este acoperită de recife deoarece ele se dezvoltă foarte bine doar în ape calde, limpezi, puţin adânci, în care pătrunde lumina solară. Creşterea lor este foarte lentă – între 0,1 şi 2,8 cm pe an. Recifele pe care le vedem astăzi au început să se formeze acum 5000 – 10.000 de ani.
Expoziţia temporară „Universul recifelor de corali” va rămâne deschisă pentru public la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până la mijlocul lunii mai 2017.

Sursa: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.