Şcoala de Vară de Entomologie – la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Şcoala de Vară de Entomologie – la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

34
0
DISTRIBUIȚI
Din 14 iunie 2017, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi organizează cea de a VII-a ediţie a Şcolii de Vară de Entomologie, proiect educaţional care oferă elevilor din Galaţi posibilitatea petrecerii vacanţei într-un mod util, aproape de natură şi de a afla de la specialişti informaţii legate de modul de viaţă al insectelor, despre modul lor de hrănire, înmulţire, migraţie, iernare sau dezvoltarea acestora.
La această şcoală de vară, coordonată de biol. dr. Mihaela Cristescu, participă elevi de la Şcoala Gimnazială nr.22 „Dimitrie Cantemir” Galaţi (înv.Tanasaciuc Valentina), aceştia urmând a afla totul despre lumea insectelor, cel mai numeros grup de vieţuitoare de pe Pământ, cu un rol decisiv în modelarea structurii ecosistemelor naturale, fiind verigi importante ale lanţurilor trofice.
Participanţii vor efectua lecţii teoretice în Sala Polivalentă de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, în care se vor familiariza cu grupele de insecte, obiceiurile lor de viaţă sau tipurile de hrană. Partea practică se va desfăşura în Pădurea Gârboavele şi Balta Tălăbasca din comuna Tudor Vladimirescu, unde elevii vor observa insectele în cadrul lor natural. Observarea insectelor dintr-un ecosistem aduce informaţii preţioase despre starea habitatului respectiv.
Sursa: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ