Ziua Astronomiei (Astronomy Day) – pe 29 aprilie, la Complexului Muzeal de...

Ziua Astronomiei (Astronomy Day) – pe 29 aprilie, la Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

70
0
DISTRIBUIȚI

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, în colaborare cu cu Astroclubul „Călin Popovici”, organizează în data de 29 aprilie 2017 Ziua Astronomiei (Astronomy Day), pe terasa de observaţii astronomice a instituţiei. În fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei. Este un eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant şi pentru a face mai accesibila astronomia tuturor oamenilor.

Începând cu orele 18.30, în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, va avea loc o conferinţă dedicată acestui eveniment, cu două teme de discuţie: „Bolta cerească şi constelaţiile” şi „Cometele – o privire spre trecut”. În intervalul 20.30 – 23.00, dacă vremea va fi favorabilă, se vor face observaţii astronomice pe Terasa de Observaţii Astronomice. Se vor putea observa munţii şi craterele de pe Lună, planeta Jupiter, roiuri de stele, stele duble precum şi principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară.

Intrarea este gratuită la Ziua Astronomiei (Astronomy Day), în intervalul 18.30 – 22-30, accesul făcându-se doar pe la poarta dinspre Punctul Trecere Bac.

Află mai multe evenimente din Galaţi şi Brăila pe exploremag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.