10 lucruri interesante despre cafea pe care nu le ştiai

0
266
10 lucruri interesante despre cafea

1. Majoritatea cafelei este produsă în Brazilia; Brazilia produce 40% din cantitatea de cafea din lume, ceea ce este dublu în cantitate față de competitorii de pe locul 2 și 3, respectiv Columbia și Vietnam.
2. Cafeaua este pe locul 2 în topul celor mai vândute bunuri de consum din lume, după carburanți.
3. Există 2 tipuri de boabe de cafea: Arabica și Robusta; 70% din cafea este Arabica. Pe când cea mai puțin populară, Robusta este ușor mai acră, dar cu cantitate dublă de cafeină.
4. Cafeaua constituia hrană în trecut și nu era servită ca o bautură așa cum este în zilele noastre.
În triburile africane boabele de cafea erau amestecate cu grăsimea animalelor pentru a prepara un fel de mâncare.
5. Cafeaua poate fi letală. Totuși ar trebui să poți bea peste 100 de cești de cafea într-o zi, pentru a lua doza letală de cafeină.
6. Cafeaua cu lapte slăbește efectele cofeinei. Corpul uman absoarbe cafeaua mai lent în momentul când îi adăugăm lapte, ceea ce cauzează scăderea stimulilor.
7. Doar mirosind cafeaua vă poate trezi. Un grup de savanți au raportat că doar inhalarea mirosului de cafea poate altera activitatea unor gene din creier, reducând efectele nesomnului. Iar în momentul când bei acea ceașcă de cafea, cafeina ajunge foarte rapid în sânge, aproximativ 10 minute.
8. Cafeaua prajită în stil Italian are mai puțină cafeină decât cea prajită mediu. Chiar dacă aroma de cafeină este mai puternică, în timpul prăjirii o parte din cafeină se arde.
9. Cafeaua decofeinizată nu înseamnă că nu are cofeină deloc. O cafea facută din 8g de cafea decofeinizată conține între 2 și 12 miligrame de cafeină în comparație cu o ceașcă normală de cafea care conține între 95 și 200 miligrame.
10. Definiția originală a cafelei înseamnă vin. Numele original al cafelei, qahwah, a venit din Yemen fiind un termen pentru vin. În Turcia era denumită kahveh, până când olandezii s-au referit la ea ca fiind koffie, de aici provenind termenul din engleză de coffee.

Dacă ți-am făcut poftă de o cafea, vino la Rasta Barista pe str. Traian nr. 52, în apropierea Pieței Centrale.

Citeşte şi articolul  Rasta Barista și pofta de cafea proaspăt prajită – unic în Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.