Deschiderea oficială a stagiunii teatrale 2017-2018 la “Maria Filotti” Brăila

Deschiderea oficială a stagiunii teatrale 2017-2018 la “Maria Filotti” Brăila

150
0
DISTRIBUIȚI
Deschiderea oficială a stagiunii teatrale 2017-2018 la

Deschiderea oficială a stagiunii teatrale 2017-2018 la “Maria Filotti” Brăila, se face după o vacanță destul de activă, cu evenimente estivale proeminente precum FESTIVALUL DE CANTO „HARICLEA DARCLEE”, ZILELE BRĂILEI și recent încheiatul FESTIVAL DE TEATRU PENTRU TINERI „BUJOR MĂCRIN”.

Sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18,00, la Sala Mare are loc spectacolul cu piesa americană contemporană „SCHIMB URGENT TREI SURORI”, de Nagle Jackson, în regia lui Lucian Sabados. Această comedie ultra jucată și premiată pe Broadway, vorbește prin prisma lumii teatrului despre schimbările cardinale de sistem și de viață, prin trecerea de la un sistem la altul, în speța momentul puciului din perioada lui Gorbaciov, în Rusia anului 1991. O distribuție de zile mari, în frunte cu Monica Ivașcu, Lucian Pînzaru, Marcel Turcoianu, Corina Borș, Cătălina Nedelea, Emilia Mocanu, Flori Popa, Adrian Ștefan, Dan Moldoveanu și Alex Marin, o scenografie expresivă, semnată de Gheorghe Mosorescu și coregrafia Lilianei Stan, compun un spectacol cu multe momente de comedie, dar și dramatice, emoționante, așa cum este însăși viața noastră. Spectacolul va reprezenta Teatrul nostru în Festivalul Concurs de Comedie de la Galați.

Duminică, 10 septembrie, de la ora 18,00, la Sala Studio a Teatrului este prezentată o “bijuterie “teatrală și anume „PRINȚUL NEFERICIT”, de Marivaux, comedie scrisă în 1723, dar de o actualitate și o profunzime deconcertante… Regia îi aparține rafinatei artiste Sânziana Stoican, scenografia lui Valentin Vârlan, iar distribuția, de 24 de carate îi alătură pe minunații actori Emilian Oprea, Mihaela Trifomov, Narcisa Novac, Silviu Debu, Valentin Terente, Corina Borș și Adrian Ștefan. Spectacolul a fost selecționat de către Doamna Marina Constantinescu în Festivalul Național de Teatru de la București, unde va fi prezentat în 25 octombrie, la Teatrul ODEON. Două spectacole puternice, deși foarte diferite, dar care vă așteaptă să le fiți alături, în deschiderea oficială de stagiune! Știm că în această perioadă atenția Dvs este direcționată mai mult spre programul Festivalului „ZILE ȘI NOPȚI DE TEATRU LA BRĂILA” (17-24 septembrie).

Festivalul s-a născut din chiar inima și spiritul unui Teatru puternic ancorat în colectivitatea căreia i se adresează, Braila!

Vă așteptăm în 9 și 10 septembrie la sediul nostru!

www.tmf.ro

Citește și: https://exploremag.ro/treasure-hunt-2/

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.