Galațiul va investi 121 milioane de lei în modernizarea infrastructurii orașului

Galațiul va investi 121 milioane de lei în modernizarea infrastructurii orașului

144
1
DISTRIBUIȚI
Galațiul va investi 121 milioane de lei în modernizarea infrastructurii orașului

Consiliul Local a aprobat, joi, 30 august 2018, la propunerea primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, proiecte de investiții de peste 121 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii orașului.

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul ”Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc tronson Henri Coandă-str. Al Măcelaru”.
Consiliul Local a aprobat, joi, în ședință ordinară, la propunerea primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzilor Traian Vuia, Henri Coandă și George Coșbuc, pe tronsonul cuprins între str. Henri Coandă-str. Al. Măcelaru, proiect care va fi propus pentru finanțare cu fonduri europene.
Documentația prevede lucrări de modernizare a străzilor menționate, pe o lungime de 2.594 metri. Lucrările presupun în principal: realizarea unei structuri rutiere cu straturi asfaltice noi, realizarea unor noi locuri de parcare, reamenajarea trotuarelor, crearea de noi piste pentru bicicliști, refacerea trotuarelor, amenajarea intersecțiilor, montarea de mobilier stradal nou, coșuri de gunoi, bănci, panouri de informare, adăpost pentru biciclete, jardinieră decor pentru plante, grilaj de protecție pentru arbori etc.
Lucrările la liniile de tramvai presupun: modernizarea integrală a infrastructurii și suprastructurii căii de tramvai; montare de amortizoare de zgomote și de vibrații; montare șine de tramvai cu prindere directă; fider –rețea de alimentare cu energie electrică a liniei de tramvai; înlocuirea liniei de tramvai prin realizarea de lucrări atât la calea de rulare, cât și la rețeaua de alimentare; peroane noi și schimbătoare de cale noi.
În proiect mai este prevăzută și înlocuirea parțială a conductelor de apă cu durata expirată și a conductelor a căror durată expiră în următorii 10 ani. Proiectul cuprinde și alimentarea cu energie electrică a sistemului de iluminat public; rețea de canalizație pentru rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune; rețea canalizație pentru distribuție rețele de fibră optică, telefonie și tv; instalații pentru protecția contra tensiunilor accidentale de atingere.
Valoarea investiṭiei este estimată la 104.692.835,96 lei, având ca sursă de finanțare bugetul local/imprumut ṣi fonduri europene.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul ”Modernizare str Domnească între str. Brăilei și str. Gamulea”.

Tot la inițiativa primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, Consiliul Local a aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul ”Modernizare str. Domnească între str. Brăilei si str .Gamulea”.
Proiectul presupune realizarea unor lucrări de: modernizare și reabilitare a trotuarelor cu pavaje executate din dale de piatră naturală (granit) pe placă de beton; înlocuirea mobilierului urban cu bănci din granit cu lamele din lemn și coșuri de gunoi din granit; reabilitarea rețelelor electrice exterioare și a iluminatului; reabilitarea spațiilor verzi și dotarea cu sisteme de irigații automatizate; amenajare peisagistică urbană și arhitecturală în concordanță cu amenajarea peisagistică din zona centrală (Potcoava de Aur-pasaj Dunărea-limita bl. P-uri); introducere canalizații subterane pentru coborârea rețelelor de curenți slabi.
Valoarea totală a investiției este de 4.730.214,02 lei, avand ca sursă de finanțare buget local și/sau împrumut.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul ”Amenajare strada Brăilei între str. Roșiori și Potcoava de Aur”.
Consiliul Local a aprobat, tot la inițiativa primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și documentația de avizare a lucrărilor de intervenții la obiectivul ”Amenajare strada Brăilei între str. Roșiori și Potcoava de Aur”.
Proiectul cuprinde realizarea lucrărilor de: modernizare și reabilitare a zonelor care vor fi transformate în scuaruri urbane, cu spații pentru socializare; înlocuire a mobilierului urban; reabilitare a rețelelor electrice și a iluminatului; reabilitare a spațiilor verzi și dotare cu sisteme de irigații performante; refacere a fântânii arteziene, inclusiv a instalațiilor și a echipamentelor hidraulice; amenajare peisagistică urbană și arhitecturală în concordanță cu amenajarea peisagistică din zona centrală (Potcoava de Aur – pasaj Dunărea – limita bl. P-uri); introducere canalizații subterane pentru coborârea rețelelor de curenți slabi; pistă pentru bicicliști.
Lucrările propuse se vor realiza de la bordura de delimitare a carosabilului până la limita de proprietate a blocurilor de locuințe adiacente amplasamentului.
Valoarea totală a investiției este de 11.641.489,400 lei, având ca sursa de finanțare bugetul local și/sau împrumut.

Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galați

S-ar putea să te intereseze şi articolul  În ce stadiu sunt cele două programe privind sistemul alternativ pentru încălzirea populației în sezonul rece?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.