“Cinema, Mon Amour” la Muzeul de Artă Vizuală Galați

“Cinema, Mon Amour” la Muzeul de Artă Vizuală Galați

54
0
DISTRIBUIȚI
"Cinema, Mon Amour" la Muzeul de Artă Vizuală Galați

KineDok, un proiect One World Romania, continuă la Muzeul de Artă Vizuală Galați, joi 28 septembrie, la ora 18:00, cu proiecția filmului Cinema, Mon Amour (România/ Republica Cehă, 2015), scenariul și regia: Alexandru Belc.

Dacă la începutul anilor ’90, în țară funcționau mai mult de 400 de săli de cinema, în ziua de azi există mai puțin de 30. „Cinema, Mon Amour” prezintă povestea lui Victor Purice – manager, fost operator proiecționist și cinefil împătimit și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena, în lupta acestora de a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț. Trăind în „epoca de aur” a cinematografiei, Victor visează să readucă zilele de glorie, dar se străduiește din răsputeri să țină pasul cu noua și cruda realitate. Într-un cinematograf lipsit de încălzire, care se ruinează pe zi ce trece, fără niciun ajutor din partea statului care deține clădirea, această bătălie a sa seamănă cu cea a lui Don Quijote. Deși familia lui Victor trăiește în Italia de mai bine de opt ani, acesta refuză să li se alăture deoarece nu se poate despărți de locul unde și-a petrecut cea mai mare parte a vieții. Este convins că în momentul în care va pleca, cinematograful va fi închis și va avea același destin ca majoritatea cinematografelor din România.

Alexandru Belc a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, în 2007. În timpul facultății a realizat mai multe scurtmetraje și filme documentare. Astfel, documentarul său „The Sound of Mountains” a fost prezentat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2007. De asemenea, documentarul său „Rebel, Rebel” a fost selectat la Festivalul Internațional de Film „Vision du Reel” la Nyon, în 2010. A mai regizat și „8 Martie” (2012) și „Soft Power” (2005). A fost asistent de regie pentru „Lumea văzută de Ion B.” (2009) și script supervisor pentru „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” (2007).

Spectatorii gălățeni vor avea ocazia să-l cunoască mai bine pe Victor Purice, protagonistul filmului, care va fi prezent la proiecția de la Muzeul de Artă Vizuală, alături de Andreea Bratosin, reprezentantă One World Romania.

oneworld.ro
kinedok.net

Citește și: Oktoberfest, cel mai tare festival al berii, la Galați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.