Cele mai importante invenţii ale anului 2016

0
77

Anul acesta a fost martor la apariţia unor noi şi inovative invenţii, care au rolul de a face viaţa mult mai uşoară, mai confortabilă şi, în unele cazuri, mult mai distractivă.

Tirul transparent
În fiecare an, o mulţime de oameni sunt răniţi sau îşi pierd viaţa în urma accidentelor de maşină, iar multe astfel de eveninemte nefaste au loc din cauza faptului că vizibilitatea este blocată de către vehiculele masive, precum camioanele sau tirurile. Pentru ca acest lucru să fie evitat, Samsung şi agenţia de publicitate Leo Burnett au creat un sistem inovativ care să asigure securitatea şoferilor, şi anume unul care să înfăţişeze pe un ecran aflat pe spatele tirului ceea ce se află în faţa şi în lateralul său.

Scooter-ul Hoverboard
Scooter-ul care se auto-echilibrează, cunoscut sub denumirea de hoverboard, cu toate că nu planează este, de departe, cea mai inovativă apariţie a anului.

Tigaia care te învaţă să găteşti
Cât de fierbinte trebuie să fie tigaia? Când ştim că este gata mâncarea? Dacă ai de gătit un fel sofisticat, şansele de a îţi pune aceste întrebări sunt mari, dar tigaia inteligentă îţi poate răspunde la aceste întrebări.

Cartea care filtrează apa
Aproximativ 663 de milioane de oameni de pe întreg globul nu au acces la apă potabilă, iar cauza este reprezentată de faptul că filtrarea acesteia este un procedeu complicat şi costisitor. Acum, însă, a fost inventată o carte care filtrează apa, distrugând 99% din bacterii.

Vacuum-ul din mijlocul oceanului
În mijlocul Oceanului Pacific, există o abundenţă a deşeurilor şi formează o suprafaţă mai mare decât cea a Texasului şi, ceea ce este şi mai îngrijorător, se află într-o continuă creştere.

Aplicaţia care îţi încuie uşa
Această aplicaţie este o binecuvântare pentru cei care uită să încuie uşa sau pentru cei care se gândesc în permanenţă dacă au încuiat sau nu uşa. Mai mult, aceasta înregistrează cine a intrat şi cine a părăsit casa în timpul în care lipseşti.

Ghiveciul care creşte odată cu planta
Aceste ghivece origami realizate de către Ayaskan se transformă în timp, odată ce planta se dezvoltă.

Citeşte mai multe pe descopera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.