Primăria Galaţi a lansat licitaţia pentru 18 tramvaie noi

1
177
Primăria Galaţi a lansat licitaţia pentru 18 tramvaie noi

Primăria municipiului Galaţi a lansat pe sistem electronic de achiziţii publice (SICAP) licitaţia privind achiziţia a 18 tramvaie noi la o valoare totală estimată la 100.656.000 lei fără TVA, adică aproape 22 milioane de euro. Suma alocată provine din fonduri europene nerambursabile în proporţie de 85%, de la bugetul national – 13 % şi de la bugetul local – 2%, finanţarea europeană fiind obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional – POR.

În prezent, tramvaiele din parcul Transurb SA au o vechime cuprinsă între 32 de ani şi 40 de ani. Flota de tramvaie numără 53 de tramvaie, din care în stare de funcţionare sunt 37. Prin oraş circulă zilnic, în perioada de vârf, 17 tramvaie. Prin caietul de sarcini se solicită ca noile tramvaie să aibă podeaua coborâtă cu facilităţi (rampe) pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor şi a persoanelor cu mobilitate redusă, aer condiţionat pentru pasageri, dar şi pentru vatman, sisteme de numărare a călătorilor, instalaţie audio-video, să fie echipate cu instalaţie pentru e-ticketing (se va lua legătura cu consorţiul care implementează acest sistem în municipiul Galaţi), dar şi instalaţie de informare a călătorilor atât interior, cât şi exterior. Termenul prevăzut în documentaţia de licitaţie este de 16 luni pentru proiectare, producţie, testări şi livrare, termen socotit de la data încheierii contractului, cu specificaţia că primul tramvai ar trebui implementat în 10 luni. Data limită de depunere a ofertelor este 2 iunie 2018.

Dacă licitaţia va merge pe repede înainte, conform planurilor iniţiale, şi nu se va lovi de contestaţii, amânări sau suspendări, primul tramvai ar putea fi văzut pe străzile Galaţiului cu doar 2-3 luni înainte de alegerile locale din anul 2020.

Sursa: Monitorul de Galaţi

Citeşte şi articolul  Primăria Galaţi vrea să achiziţioneze 25 de microcentrale de cartier

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.