1more ComfoBuds 2 – căști wireless performante la un preț accesibil

6

Dacă ești în căutarea unor căști wireless performante și la un preț accesibil, de sub 100 de dolari, 1more ComfoBuds 2 reprezintă o alegere excelentă. Noi am avut ocazia să le testăm timp de o lună de zile și iată care sunt impresiile noastre:

La o primă vedere, design-ul 1more ComfoBuds 2 aduce foarte mult cu cel al AirPods-urilor. Ele sunt într-adevăr o alternativă mai ieftină a acestora, dar nu oferă toate beneficiile precum căștile de la Apple. Sunt niște căști confortabile, sunetul este clar, iar bateria durează chiar foarte mult.

Iată specificațiile 1more ComfoBuds 2:

 • Greutatea căștilor (o singură pereche): 4,3g;
 • Greutatea carcasei: 26,9g;
 • Greutatea produsului: 36,5 g;
 • Dimensiunea căștilor (o singură pereche): 39,36 x 17,96 x 19,2 mm;
 • Dimensiunea carcasei: 68,8 x 30 x 26,4 mm;
 • Bluetooth 5.2 cu ACC codec;
 • Durata bateriei: până la 24 de ore de ascultare continuă;
 • Durata bateriei căștilor: până la 6 ore de ascultare continuă;
 • Durată încărcare baterie completă: aproximativ 80 de minute;
 • Durata încărcare căști: aproximativ 40 de minute;
 • Căștile pot fi încărcate de 4 ori până ca bateria carcasei să se descarce complet;
 • Dual Mic Noise Cancellation;
 • Rezistente la apă;
 • Pachetul conține un manual în limba engleză, 2 membrane de silicon de mărime diferită pentru căști, un sticker personalizat și QR code, cablu USB-C.

Confort, design, baterie

Carcasa are un design compact, în formă de capsulă, minimalist și delicat. Deoarece este mică ca dimensiune, încape cu ușurință în buzunarele de la blugi sau geacă, în geantă sau într-un rucsac mai mic. În ciuda prețului lor, carcasa nu are un design care ”arată ieftin”. Are un finisaj neted mat, un logo subtil deasupra, accente metalice și roșii lângă portul de încărcare USB-C, iar capacul se închide cu un clic magnetic. La fel se introduc și căștile în carcasă – eficient și ușor printr-o singură mișcare.

ComfoBuds 2 au membrane din silicon, mult mai micuțe decât dopurile obișnuite din cauciuc. Astfel, sunt foarte confortabile, precum spune și numele. Sunt extrem de ușoare și delicate. În pachetul cu care vin căștile, se găsesc 2 membrane de schimb, de o mărime mai mică, dacă simțiți că vă deranjează celelalte.

Căștile sunt destul de sigure. Noi le-am testat atât cât am stat nemișcați, la birou, cât și în timpul antrenamentelor sport. Dacă nu faci activități fizice, sunt excelente și se mulează perfect, nu cad și sunt stabile. Dar în timp ce faci sport, există o probabilitate destul de mare ca siliconul să alunece din cauza umezelii și transpirației. În ciuda acestui lucru, confirmăm faptul că sunt impermeabile.

Despre baterie, te putem asigura că aceste căști se descarcă foaaarte greu. Precum scrie și în manualul de instrucțiuni, căștile s-au descărcat după mai bine de 6 ore. Apoi le-am încărcat rapid în carcasă, timp de 15 minute. Au rezistat încă 3 ore, după care am fost nevoiți să le încărcăm din nou. Așadar, la un calcul rapid, în aproximativ 40 de minute, cele două căști sunt încărcate complet și rezistă un timp îndelungat. Poți verifica câtă baterie mai ai din aplicație (vom vorbi despre aplicație în capitolul următor). Iar bateria totală se poate vedea foarte ușor atunci când închizi carcasa. Culoarea LED-ului (verde, portocaliu, roșu) indică nivelul bateriei. Dacă vrei să asculți muzică toată ziua, fără să-ți faci griji că perechile tale de căști se vor descărca imediat, clar poți alege ComfoBuds 2.

Evaluând confortul, design-ul și bateria acestor căști, noi le oferim un călduros 4/5. Singura problemă pe care am identificat-o a fost faptul că membranele de silicon alunecă în timpul exercițiilor fizice.

Comenzi, conectivitate, aplicația 1more

Căștile se conectează foarte rapid cu Bluetooth-ul telefonului. Practic, tot ce trebuie să faci este să-ți activezi funcția Bluetooth din telefon, iar căștile se vor activa imediat. Noi recomandăm să-ți descarci mai apoi aplicația 1more din Google Play și App Store.

Aplicația are o interfață simplă. După cum am precizat și anterior, poți vedea nivelul bateriei direct de acolo.

Din secțiunea ”Smart Playback” poți activa sau dezactiva pauza automată. Vei observa că atunci când asculți muzică cu ambele căști și îți dai jos una dintre ele, muzica se oprește automat și se reia când ai ambele căști din nou în urechi. Din această secțiune poți dezactiva acest feature.

La ”Custom Settings” sunt cele mai interesante aspecte. Poți atinge căștile de 2, respectiv 3 ori și să schimbi volumul sau să răspunzi la telefon. Poți personaliza atingerile cum dorești.

Vei observa în aplicație și secțiunea ”Gaming Mode”. După cum spune și numele, este un feature special creat atunci când vrei să te joci. Accelerează efectele sonore din jocuri, diminuează lag-ul, dar din păcate, nu poți selecta acest feature la ”Custom Settings”, ci doar dacă deschizi aplicația.

”OTA Firmware Upgrade” se referă la ultima versiune a dispozitivului. Dacă apeși pe el, te va anunța dacă ai nevoie de upgrade sau nu.

Și secțiunea ”Equalizer” este foarte importantă. De aici selectezi dintre cele 12 moduri prin care vrei să asculți muzica. Cu mai mult bas sau cu mai puțin, hip-hop sau pop, alege ce gen de muzică asculți și ce i se potrivește din această secțiune.

Mai poți consulta direct din aplicație manualul produsului din secțiunea ”Quick Guide to Product”. Sunt patru slide-uri ce explică cum se folosesc căștile, dar care, după părerea noastră, ar putea fi îmbunătățit.

Ultima secțiune, ”Soothing Sounds” îți oferă mai multe ”sunete relaxante”, inspirate din natură, care sunt menite să te relaxeze sau să te ajute să dormi. Din nefericire, calitatea sunetului nu este tocmai excelentă, iar cea mai proastă parte este că ”sunetul relaxant” durează maxim 5 secunde, după care se repetă.

Dacă te vei uita și în partea dreaptă de sus a aplicației vei observa logo-ul 1more. Apăsând pe el, vei vedea că ai opțiunea de a contacta direct brand-ul 1more la ”Contact Us” sau poți încerca să afli răspunsurile la întrebările tale din secțiunea ”FAQ”. Așadar, este de apreciat că aceste căști au opțiunea de customer support direct din aplicație.

Dacă te întrebi ce înseamnă ”Smart Burn-in”, află că acest lucru trebuie făcut încă de la începutul utilizării căștilor. Întreg procedeul durează destul de mult timp, iar căștile trebuie pornite în tot acest timp. Practic, prin această funcție căștile pot funcționa la cel mai înalt nivel. Poți selecta burn-in audio-ului, al volumului și al duratei în funcție de nevoile personale.

O problemă ar fi cea că nu poți conecta aceste căști la 2 device-uri simultan. Noi am testat conectarea lor cu un telefon Samsung Galaxy S21, iar mai apoi conectarea cu un smartwatch Garmin Vivoactive 4. Din păcate, s-au putut conecta doar cu unul dintre ele, nu cu amândouă deodată.

Având în vedere conectivitatea rapidă a căștilor și aplicația ușor de folosit pentru acestea, ComfoBuds 2 merită cu siguranță 4/5. Singurul minus îl reprezintă faptul că nu poți selecta ”Gaming Mode” decât doar din aplicație, iar unele moduri din secțiunea ”Equalizer” ar putea fi îmbunătățite în vederea calității sunetului. De asemenea, secțiunea ”Soothing Sounds” este dezamăgitoare. De asemenea, faptul că nu poți conecta 2 device-uri simultan la căști este încă un dezavantaj.

Sunetul

Una dintre cele mai importante condiții atunci când ești în căutarea unor căști noi este aceea ca sunetul să fie excelent. ComfoBuds 2 oferă un sunet clar, fără întrerupere, atunci când asculți muzică. Desigur, nivelul basului și alte aspecte pot fi schimbate din aplicație, secțiunea ”Equalizer”, după preferințe. Vocile artiștilor tăi preferați sună clar, instrumentele precum chitara, pianul sau toba sună natural.

Range-ul căștilor este destul de bun – 10 metri. Asta înseamnă că dacă te plimbi în cealaltă cameră, tot o să poți auzi clar sunetul din căști.

Pentru sunet, oferim 4,5/5 căștilor ComfoBuds 2. Asta pentru că unii dintre noi s-au plâns că o cască se aude diferit de cealaltă. Însă nu putem garanta că nu au ei probleme cu auzul.

Calitatea apelurilor

Aceste căști au o calitate a apelurilor foarte bună. Desigur, persoana cu care vorbești prin căști poate auzi dacă bate vântul, dar celelalte zgomote din jur, cum ar fi traficul, sunt bine reduse. Nu uita totuși că dacă este gălăgie mare în jur, acest lucru va afecta volumul și claritatea vocii tale. La fel se întâmplă și dacă ești într-un video call. Sunetul este bun, dacă nu te afli într-o încăpere aglomerată și gălăgioasă. Atunci, sunetul se va aude sacadat.

Dacă te uiți la un film sau videoclip pe YouTube, sunetul se sincronizează perfect cu partea video, indiferent dacă folosești un telefon Android sau Apple.

Per total, ComfoBuds 2 merită 4,5/5 pentru calitatea apelurilor.

Concluzii

După această lună de testară, suntem siguri că 1more ComfoBuds sunt niște căști perfecte, pentru un buget redus. Sunetul se aude clar, apelurile video/audio au o calitate bună, se conectează foarte rapid cu Bluetooth-ul telefonului, aplicația este compactă și ușor de folosit, iar desing-ul este elegant și minimalist. Considerând toate aceste aspecte, nota finală pe care le-o acordăm este 4,25/5!

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.