luni, mai 16, 2022
Acasă Evenimente 23 aprilie – Ziua Internaţională a Cărţii la Biblioteca “Panait Istrati”

23 aprilie – Ziua Internaţională a Cărţii la Biblioteca “Panait Istrati”

0
23 aprilie - Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor

Ziua de 23 aprilie este decretată de UNESCO drept Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor. În România, această zi este sărbătorită ca fiind şi Ziua Bibliotecarului şi, an de an, bibliotecile organizează cele mai inedite evenimente. Este vorba despre activităţi sau campanii menite să promoveze, mai mult ca oricând, lectura şi profesia de bibliotecar. La Brăila, 23 aprilie va fi o adevărată sărbătoare pentru bibliotecarii din Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”, care vor oferi surprize din cele mai neaşteptate publicului, dând astfel şansa brăilenilor să devină bibliotecari pentru o oră.

Luni, 23 aprilie, toţi brăilenii care doresc să devină bibliotecari pentru o oră vor afla cum este să lucrezi cu cărţile şi cu oamenii şi cum să fii pregătit să răspunzi la orice solicitare.

Primii care s-au implicat şi au acceptat această provocare sunt Francisk Iulian Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila şi Marian Viorel Dragomir, primarul Municipiului Brăila, ca semn de preţuire pentru modul în care Biblioteca Judeţeană îşi desfăşoară activitatea, onorându-i astfel pe bibliotecarii brăileni cu încrederea acordată.

Mai mult decât atât, brăilenii care doresc să devină bibliotecari pentru o oră, vor avea ocazia să încerce acest lucru, tot luni, dar după ora 12.00. Prin urmare, utilizatorii Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” Brăila vor avea plăcuta surpriză să fie întâmpinaţi, luni, 23 aprilie, de către cei mai speciali bibliotecari, să dialogheze cu aceştia, să se bucure de multe alte activităţi pregătite de instituţia brăileană şi, de ce nu, să ureze un călduros “La mulţi ani” slujitorilor cărţilor şi comunităţii!

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Citeşte şi articolul  Soț de vânzare! Se joacă pe 10 mai la Teatrul Nae Leonard Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.