250 lei/lună pentru fiecare elev ori student angajat pe perioada vacanței

0
162
250 leilună pentru fiecare elev ori student angajat pe perioada vacanței

Contractul individual de muncă se încheie pentru 6 ore pe zi şi 30 ore pe săptămână.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila informează angajatorii că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă pe perioada vacanţei.

“Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii”, anunţă instituţia într-un comunicat de presă.

Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza următoarelor documente: contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial; contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM Brăila, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor. Pentru informaţii suplimentare, angajatorii interesaţi se pot adresa instituţiei.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Citește și Program prelungit la Serviciul Paşapoarte Brăila, până pe 16 august

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.