De ce se beau 44 de pahare în ziua celor 40 de...

De ce se beau 44 de pahare în ziua celor 40 de Mucenici?

596
0
DISTRIBUIȚI

Cei 40 Mucenici Sfinți sunt sărbătoriți de Biserica Creștină Ortodoxă pe data de 9 Martie. Se spune că cei 40 de Mucenici erau soldați creștini, aflați în slujba împăratului roman, prigonitor al creștinilor. Pe lângă Biserică, și reprezentanții sexului masculin comemorează acestă zi. Tradiția spune că bărbații trebuie să bea 40 sau 44 de pahare de vin. De ce? Pentru că se crede că cele 40 de pahare de vin simbolizează puterea și vigoarea. Vinul reprezintă sângele vărsați de Sfinții Mucenici din cetatea Sevastei.

Mucenicii, refuzând să de închine idolilor, au fost întemnițați și bătuți cu pietre. În cele din urmă, guvernatorul a poruncit să fie aruncați în lacul înghețat de lângă orașul Sevastia. În acea noapte, apa lacului s-a încălzit, gheața s-a topit și 40 de cununi strălucitoare au coborât asupra mucenicilor. În zori au fost scoși încă vii din lac, li s-au zdrobit fluierele picioarelor și după un timp aceștia și-au dat sufletele. Slujitorii guvernatorului au aprins un foc mare și au ars trupurile sfinților.

În tradiția populară, bărbații beau 44 de pahare.  De unde diferența? După tradiția creștină, Sfinții Martiri au fost 40, iar după cea geto-dacică, au fost 44.

Acum s-a mai modernizat. Nu sunt neapărat 44 de pahare de vin, ci pot fi shot-uri de vodka, tequila sau whisky, savurate în Union Jack, Infinity sau New York Pub. Se spune că alcoolul îngrașă. Deci, după porția de vin sau alt tip de băutură îți poți pune întrebarea De ce nu slăbești deși faci totul ca la carte pentru a scăpa de alcoolul depus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.