5 dintre cele mai cunoscute femei din istorie

0
Portrait of Queen Victoria (1819-1901) of England. Undated photograph.

Istoria omenirii a fost marcată de unele femei care au condus cu mână de fier și înțelepciune armate întregi, au schimbat mentalități și legislații și și-au câștigat un loc în inimile oamenilor.

Iată care sunt 5 dintre cele mai cunoscute femei din istorie:

1. Regina Victoria – A trăit până în anul 1901 și a murit la vârsta de 82 de ani. În această perioadă, ea a condus Marea Britanie timp de 63 de ani. Iar Regatul Unit era mult mai mare decât în zilele noastre, teritoriile întinzându-se pe 6 continente. A rămas în istorie pentru că a abolit sclavismul din toate coloniile britanice, dar și pentru că a militat pentru drepturile oamenilor. De asemenea, a reușit să efectueze numeroase schimbări militare și politice, schimbând mentalitatea oamenilor din acea vreme.

2. Cleopatra – Legendele despre ea și despre frumusețea sa sunt numeroase. Cleopatra a condus Egiptul între anii 51 și 30 înainte de Hristos. Ea este, totodată, ultima regină a Egiptului. În istorie au rămas și poveștile de iubire avute cu conducătorii romani Iulius Cezar și Marc Antoniu, pe care a reușit să-i învrăjbească. Fiind urmărită de romani, Cleopatra a fost nevoită să se sinucidă în anul 30 înainte de Hristos, împreună cu Marc Antoniu, pentru a nu cădea pradă lui Octavian și oamenilor săi. Cleopatra este una dintre cele mai faimoase femei din istorie, drept dovadă stând faptul că în istorie au apărut peste 50 de filme și seriale despre ea, ba chiar și jocuri. Unul dintre ele poate fi accesat în secțiunea aparate online NetBet și se numește Grace of Cleopatra. Acesta a fost lansat de compania EGT în 2015 și are ca sursă de inspirație viața Cleopatrei. Drept dovadă, pe lângă chipul ei, printre simboluri se mai regăsesc și Iulius Cezar, Marc Antoniu, pisica aurie, un cărăbuș și multe altele. Jocul poate fi accesat la NetBet, operator pe platforma căruia utilizatorii se pot distra, cu același cont, și în secțiunea pariuri online NetBet.

3. Elisabeta I – A rămas în istorie pentru faptul că nu s-a căsătorit niciodată, motiv pentru care a primit și denumirea de Regina Fecioară. Totodată, în momentul morții sale, s-a pus punct Dinastiei Tudorilor. A condus Anglia începând cu 1558 până în 1603, anul morții sale. Era o femeie cu o înțelepciune aparte, iar cea mai importantă victorie a fost reușită împotriva Armadei spaniole. A pus mare accent și pe cultură, iar în perioada în care a condus Anglia și-au făcut simțită prezența și nume precum William Shakespeare, Christopher Marlowe și Ben Jonson. În plus, în acea perioada Francis Drake a devenit primul britanic care înconjurat globul.

4. Ecaterina a II-a a Rusiei – A condus Rusia între 1729 și 1796 și a avut o contribuție majoră în dezvoltarea vieții rușilor. A modernizat radical țara și a schimbat mentalitatea oamenilor, dar și legislația. A pus mare accent pe cultură, ceea ce a contribuit, de asemenea, la dezvoltarea Rusiei. În ce privește luptele din acele vremuri, Rusia a câștigat două războaie cu Imperiul Otoman sub comanda sa.

5. Indira Ghandi – A rămas în istorie ca fiind prima și singura femeie care a fost prim-ministru în India. Era o femeie de fier, ce a condus excelent armata Indiei în războaiele cu Pakistanul, marile evenimente ale acelor vremuri. Mandatele sale au fost în număr de patru, între 1966 și 1984. Totuși, moartea sa a fost cauzată de o crimă provocată de bodyguard-ul său, ceea ce a dus la îndolierea a milioane de oameni. Spre exemplu, în anul 1999, Indira Ghandi a fost denumită femeia mileniului de către BBC, reușind să depășească nume precum Elisabeta 1, Margaret Thatcher, Marie Curie și Eleanor Roosevelt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.