5 moduri de preparare a cafelei din mai multe zone ale lumii

0
57
5 moduri de preparare a cafelei din mai multe zone ale lumii

Știai că una dintre cele mai populare băuturi ale lumii este considerată cafeaua? Vă prezentăm 5 moduri de preparare a cafelei, băutura care a ajuns să “condimenteze” rutina dimineții multor oameni de pe întregul glob, fiecare țară având propria rețetă specială. Drept urmare, Rasta Barista dorește să îți dezvăluie câteva dintre secretele modurilor de preparare a cafelei din mai multe zone ale lumii, pe care trebuie, cu siguranță, să le încercați!

Poftă de cafea în stil turcesc? Nicio problemă! Secretul aromei puternice și pregnante a acestui tip de cafea stă în boabele fin măcinate care sunt fierte într-un vas kahvesi (din cupru sau alamă). Această cafea nu este filtrată, iar un alt secret utilizat de turci este acela că zahărul este pus doar în timpul preparării cafelei, niciodată după.

Aroma Franței chiar în bucătăria ta! “Café au lait” sau Cafeaua Pariziană este preparată din cafea râșnită pe loc, conținând cantități egale de espresso și lapte cald frotat. De obicei, aceasta este servită în cești mari, astfel încât francezii să poată înmuia produsele tradiționale de patiserie, precum și vestitele croissante.

Italia – paradisul espresso-ului! Celebrul espresso italian se diferențiază de altele printr-un gust intens și greu de confundat. Secretul? Este servit cu o felie de lămâie și, la cererea clientului, se poate adăuga lichior în compoziția sa, pentru a intensifica aroma deosebită.

Cafeaua cu ou, delicatesă în Vietnam! Modul de preparare al acestei delicatese este unul cu adevărat nemaiîntâlnit. Această băutură conține gălbenuș de ou, lapte condensat, zahăr alb sau brun. Gustul rezultat este unul excepțional, asemănat cu gustul de tiramisu.

Și nu în ultimul rând Spania cu… Cafe Bombon! Acest tip de cafea presupune amestecarea de cantități egale de espresso și lapte condensat îndulcit, făcând-o foarte dulce. Cafe Bombon este întâlnită și în Mexic datorită gustului dulce pe care îl preferă ambele țări.

Cu atâtea moduri de preparare, greu te abții să nu mergi chiar acum să bei o cafea. Ei bine, nu doar modul de preparare contează, ci și calitatea cafelei. Dacă ți-am făcut poftă, vino la Rasta Barista pe strada Traian nr. 52, în apropierea Pieței Centrale sau ne poți suna la 0757 828 563. Răsfață-te cu cea mai bună cafea proaspăt prajită!

Citește și articolul: Prăjirea cafelei – arta din spatele unei cafele bune

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.