Ambasadorul SUA a inaugurat „American shelf’ la Biblioteca Județeană Brăila

0

*Evenimentul face parte din proiectul omonim al oficialilor americani, care doresc să dezvolte acțiuni similare în toate marile orase din România *Deocamdată, Raftul este al șaptelea inaugurat *Excelența Sa a afirmat ca acesta este un pas în dezvoltarea bunelor relații americano-romane, în speranța cunoașterii reciproce și a punerii bazei unor și mai strânse relații pe toate planurile: uman, socio-cultural, economic si politic * Vizita continuă și după-amiază la Muzeul Brailei „Carol I’, Teatrul „Maria Filotti”, Comunitatea Evreiască.

Astăzi, 10 august 2016, a avut loc la Biblioteca Județeană „Panait Istrati’ Brăila inaugurarea „Raftului american” – „American Shelf”. Practic, reprezintă o donație de carte – lucrări de referință, literatură americană clasică și contemporană, lucrări de metodica predării limbii engleze și materiale pentru învățarea limbii engleze, precum și carte pentru copii. Donația a fost oferită de Excelența sa Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România. Cărtile intră în patrimoniul Bibliotecii “Istrati” Brăila pentru a sta la dispoziția profesorilor, elevilor și a publicului interesat.

Evenimentul face parte din proiectul omonim al oficialilor americani, care doresc să dezvolte acțiuni similare în toate marile orașe din România deocamdată, Raftul este al șaptelea inaugurat. Personal, Hans Klemm a mai fost prezent la inaugurarea raftului american din Arad. Excelența Sa a afirmat ca acesta este un pas în dezvoltarea bunelor relații americano-romane, în speranța cunoașterii reciproce și a punerii bazei unor și mai strânse relații pe toate planurile: uman, socio-cultural, economic și politic. Hans Klemm s-a aratat impresionat de biblioteca brăileană – clădirea veche, monument de arhitectură, dar și cea nouă, cu bogatul fond de carte, a admirat și ceea ce lucrau copiii la Ludoteca în atelierul  de vacanță (manufactură, obiecte).

La eveniment au fost prezenți Dragoș Adrian Neagu – managerul Bibliotecii „Istrati’ și alți colegi, Iulian Francisk Chiriac – președintele Consiliului Județean (CJ), Cătălin Murea – vicepreședinte la CJ, Marian Viorel Dragomir – primarul municipiului Brăila, Doinița Ciocan și Jantea Crican – viceprimarii de la municipiu, Lucian Sabados – manager Teatrul „M. Filotti’, dar și membri ai Clubului „Rotary” Brăila pentru ca Centrul American al bibliotecii brailene s-a realizat cu o donație de carte de care s-a ocupat Rotary Club pe vremea cand era condus de Ion Mihalache. Acesta, de altfel, a și fost prezent la întâlnire și a oferit detalii despre primele momente înaltului oaspete american. De asemenea, noul presedinte al Rotary Club – Cristian Niculae – a fost present, le fel și presedinții dinaintea sa (un an de zile este presedinția la Club) – Iulian Grigorescu, Ovidiu Dimofte, Ioan Gabriel și nu numai. Nu în ultimul rând, au fost prezenți și tinerii rotarieni – cei mai mulți sunt liceeni (președintele actual este de la Colegiul National „Gh. Munteanu-Murgoci’ ) – din Clubul Interact.

Înaltul oaspete american a avut și o întâlnire neprotocolară cu oficialii administrației brăilene în care s-au discutat și eventuale relații de colaborare economică. Tot astăzi, in intervalul 15.00 – 16.30, Excelența Sa este așteptat să viziteze Centrul Cultural „Nicapetre’ și sediul central-  la Muzeul Brăilei „Carol I’, Teatrul „Maria Filotti”, Comunitatea Evreiască.

 

SURSA: https://brailachirei.wordpress.com/2016/08/10/ambasadorul-sua-a-inaugurat-american-shelf-la-biblioteca-judeteana-braila/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.