8 idei ingeniose pentru a călători cu bagajul de mână

8 idei ingeniose pentru a călători cu bagajul de mână

170
0
DISTRIBUIȚI

Vacanță prelungită, citybreak sau în interes de business, bagajul de mână într-o călătorie poate face diferența dintre o experiență plăcută și una de care nu vrei să îți amintești prea curând.

Iată câteva sugestii pentru bagajul de mână de care vei vrea să ții cont dacă pleci într-o vacanță în străinătate fără emoții

1.To Do list

Nu râdeți. Dacă la cumpărături și la birou funcționează atât de bine, în cazul bagajului povestea e aceeași. De ce să ratezi ceva? De ce să îți dai seama că ți-ar fi prins bine căștile pe plajă, dar le-ai omis? Fă o listă și vei scăpa de regretul de a fi uitat ceva. Mai mult decât atât, momentul în care faci bagajul de mână, va fi unul organizat și rapid.

2. Miniaturi

Nu renunța la cosmeticele favorite doar din cauza restricțiilor de călătorie impuse de companiile aeriene. În majoritatea magazinelor de cosmetice există kituri de miniaturi în care poți transfera dintre cremele la care nu vrei să renunți nici pe perioada vacanței. Nu uita să le pui într-o pungă cu ziplock. E posibil ca unele dintre companii să aibă această cerință și în acest fel te asiguri că nici nu se vor împrăștia în tot bagajul.

3. Verifică vremea.

Dacă îți faci bagajul de mână cu o zi înainte de a pleca, e mai mult decât suficient să te informezi despre cum va fi vremea. Nu o vei ghici, probabil, la punct și virgulă, dar măcar ai o idee de ansamblu asupra vestimentației. Poate pelerina de ploaie, poate nu e cazul de sandalele acelea pe care ți le-ai cumpărat, poate… Ai înțeles ideea.

4. Alege inteligent ținutele.

Ia în bagajul de mână piese vestimentare ce pot fi mixate. În felul acesta te asigură că ai cel puțin 5 ținute din doar câteva piese. Un tricou lejer și o pereche de jeanși pot deveni perfecte pentru o ieșire relaxată dar chic, dacă adaugi ținutei sandale cu platformă comode și un colier statement. Da, accesoriile dau senzația că schimbi ținutele mai des decât o faci. Și ar mai fi ceva… Gândește și mixează ținutele pe zile. Te va ajuta să scapi de surplusul acela de haine pe care nu ajungi să le îmbraci în vacanță.

5. Lasă spațiu în bagaj.

Pentru cumpărături, bineînțeles. Ai plecat vreodată dintr-o vacanță fără extra lucruri de la destinație? Amintiri, magneți pentru toți colegii, condimentele specific zonei… știi tu mai bine.

Pont: rulează hainele. Sunt atâtea tutoriale pline de tehnici de împachetat.

6. Ține gadgeturile într-un singur loc.

Aparatul foto, drona, GoPro-ul, boxa portabilă și câte și mai câte. Ține-le în același loc cu husele și cablurile lor. Și fă un reasearch asupra tipului de adaptor pe care îl poți folosi în funcție de țara în care mergi.

7. Geanta de umăr și documentele de călătorie

Majoritatea companiilor aeriene, permit pe lângă bagajul de mână, și o geantă de umăr sau rucsac de mici dimensiuni. Asigură-te că ai toate documentele mereu la îndemână. Va trebui să le prezinți la punctul de control din aeroport, la vamă, la îmbarcarea în avion, la vama de la destinație și la hotel. Destul de multe așa încât să vrei să le scoți repede din geantă.

8. Medicamente

Deloc plăcut, dar extrem de util. Câteva pastile de durere și unele care pot preveni răceala inevitabilă de după o zi de plimbare prin ploaie, îți pot salva vacanța. Sigur că găsești farmacii și la destinație, dar e mult mai bine să le ai la îndemână rapid.

Multe și deloc mărunte… Ochelarii, crema de protecție, eșarfa, ghidul turistic și revista de petrecere a timpului liber din orașul în care ajungi. Vei descoperi, probabil, mai mult decât ceea ce găsești la o căutare pe Google: spectacole, reduceri, recenzii de restaurante apreciate de localnici, magazinele de pe străduțe pe care le iubim.

Începe să adaugi pe listă pe măsură ce îți amintești de ele. Vacanța perfectă începe cu bagajul de mână ideal!

Află ce nu ai voie să iei în bagaj când călătorești cu avionul!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.