8 tramvaie moderne vor completa flota de transport public în comun

8 tramvaie moderne vor completa flota de transport public în comun

48
0
DISTRIBUIȚI
8-tramvaie-public-comun

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, Luminița Mihailov, au semnat, vineri, 13 martie 2020, contractul de finanțare europeană pentru achiziționarea a 8 tramvaie moderne.

”Pentru prima dată în ultimii 30 de ani vom avea la Galați tramvaie noi, cu toate dotările moderne. Este un contract de finanțare europeană, așteptat de către gălățeni, în sumă de peste 11 milioane de euro pentru 8 tramvaie care vor completa flota de transport public în comun”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Noile tramvaie vor avea o capacitate de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, mijloacele de transport vor fi concepute cu:

 • podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități;
 • sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere;
 • instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman;
 • sisteme de numărare a călătorilor;
 • echipamente audio – video;
 • instalație pentru sistemul de ticketing;
 • sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior;
 • sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise;
 • echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor.
  Lungimea tramvaielor va fi de 19 de metri, iar lățimea va fi de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani. Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an.

Valoarea totală a proiectului semnat vineri este de 53.629.016,00 lei, din care finanțarea nerambursabilă alocată de MDRAP – AM POR este de 44.226.592,48 lei. Primăria municipiului Galați a încheiat deja procedura de licitație publică pentru achiziția celor opt tramvaie. Acestea vor fi cumpărate de la S.C. ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI S.A și vor fi livrate în termen de 16 luni.

Primăria municipiului Galați a mai depus o cerere de finanțare europeană prin intermediul Ministerul Dezvoltării pentru achiziția a 10 tramvaie noi. Valoarea proiectului este de peste 80 de milioane de lei.

Primăria municipiului Galați mai are în implementare alte două proiecte cu finanțare europeană complementare de peste 200 de milioane de lei. Este vorba despre proiectul „Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918″ și despre proiectul „Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bld. George Coșbuc (Tronson Str. H. Coandă – Str. Al. Măcelaru)”.

Te-ar putea interesa și Care este situația noului coronavirus în România și în județul Galați?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.