Ce activități poți face în izolare la domiciliu, în această perioadă?

2
292

Având în vedere contextul în care ne aflăm, una dintre măsurile de precauție recomandate de specialiști este să stăm în izolare la domiciliu, pentru a preveni răspândirea și infecția cu noul coronavirus uman (COVID-19).

Pentru ce trebuie să te izolezi la domiciliu?

Atât autoritățile cât și medicii epidemiologi recomandă în eventualitatea unei pandemii, ca locuitorii tuturor țărilor afectate să petreacă cât mai mult timp în casă, în izolare la domiciliu. În acest fel, o persoană deja infectată cu coronavirus nu va răspândi virusul mai departe și va putea fi monitorizată mai ușor. Însă nu doar persoanele bolnave trebuie să respecte auto-izolarea.

În Italia, având în vedere situația extrem de gravă cu care se confruntă, a luat măsuri drastice privind izolarea la domiciliu. Toți italienii trebuie să stea în casă, iar cei care părăsesc domiciliul fără un motiv bine întemeiat și care nu se află pe lista celor permiși de autorități, riscă până la 3 luni de închisoare.

Însă după cum o spun și ei: ”non tutto il male vien per nuocere” – ”tot răul spre bine”. Este timpul să vedem și o parte bună în acest rău și să descoperim cum putem să ne fructificăm acest timp petrecut în auto-izolare.

Ce poți face în auto-izolare?

1. Fă curat în casă

Este timpul să te apuci de niște lucruri pe care tot le-ai amânat, din lipsa (sau sub pretextul) că nu ai avut timp. Cum ar fi curățenia în casa. Să privim totul dintr-o altă perspectivă: este primăvară, se apropie Paștele, este timpul de o curățenie de primăvară!

2. Citește o carte

Sunt multe cărți care merită citite și foarte multe oferte ca să te ajute în această privință. Ca de exemplu, Librăria Donaris din Galați, care vă poate pregăti cărțile dorite pe care le va livra direct la tine acasă. Când a fost vreodată mai ușor să citești?

3. Binging relaxat

Te-ai uitat vreodată la un film sau la un serial stresat că a doua zi ai un examen greu la școală/facultate sau un proiect important la job? Sau te-ai simțit vreodată foarte neproductiv și leneș că ai urmărit un sezon întreg într-o singură zi? Ei bine, acum poți să urmărești câte filme și seriale vrei fără să te simți prost. Printre platformele de streaming unde poți urmări cele mai noi filme și seriale amintim: Netflix, HBO Go, Amazon Prime sau Vimeo.

4. Meditează

Meditația este o practica veche de mii de ani, gândită inițial ca o cale de a înțelege forțele vitale, mistice și sacre. În zilele noastre, meditația nu este atât de mult asociată cu paranormalul, fiind utilizata mai degrabă pentru relaxare și diminuarea efectelor stresului vieții cotidiene.

5. Fii activ și fă sport

Pentru că și sălile de fitness sunt închise, îți recomandăm să faci sport la tine acasă, urmărind cele mai bune sfaturi de la antrenorii personali sau instalând o aplicație pe telefonul mobil.

6. Gătește…dar comandă și online

Probabil ți-ai făcut provizii pentru timp îndelungat și abia aștepți să încerci noi rețete de pe internet. Asta este o idee fantastică, însă nu uita să susții și economia locală! Amintim faptul că toate restaurantele, cafenele, pub-urile și hoteluri sunt închise în întreaga României pentru o perioadă nedeterminată de timp. Din fericire, foarte multe livrează gratuit la domiciliu. Așa că poți avea parte de o cină romantică fără să gătești și te poți simți bine că ai susținut și tu economia locală!

7. Vizionează o piesă de teatru online

Foarte multe teatre din țară își vor difuza repertoarele artistice în mediul online. Lista spectacolelor transmise live de unteatru poate fi regăsită aici, iar copiii și părinți pot petrece timp împreună cu personajele lor preferate urmărind live spectacolele de la Teatrul Gulliver, pe pagina lor de Facebook oficială.

8. Fă un tur virtual al muzeelor

Poate ți-ai dorit întotdeauna să vizitezi Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa din București sau Castelul Bran. Ei bine, există o listă completă cu toate muzeele din România care oferă un tur virtual vizitatorilor digitali. Pentru cei care vor să viziteze și muzeele din alte țări, o pot face cu un click aici.

9. O plimbare în lume

Dacă nu vrei să vizitezi virtual muzeele din România, poate te interesează o plimbare virtuală în natură, prin întreaga lume. Acest site de la Google te ghidează în niște locuri excepționale precum Alaska, vulcanii din Hawaii, un recif de corali din Florida, cavernele din New Mexico sau Canionul Bryce din Utah.

10. Un recital de operă

MET (Metropolitan Opera) transmite live toate spectacolele de operă în fiecare seară. Le poți viziona integral cu un click aici.

11. Vizitează virtual o biserică

Mai multe biserici din lume, inclusiv din Ierusalim sau Vatican, pot fi vizitate online. Află mai multe despre acestea, accesând acest link.

12. Descoperă Biblioteca Digitală Mondială

UNESCO a deschis Biblioteca Digitală Mondială, care conține fotografii, hărți și manuscrise vechi de mii de ani și alte informații despre istoria lumii.

13. NASA Kids Club

O idee bună pentru copii și părinți, un site educativ a celor de la NASA cu jocuri și activități inteligente.

Tu cum îți petreci zilele în izolare la domiciliu? Lasă-ne în comentarii o idee despre cum îți petreci tu timpul!

2 COMENTARII

  1. Activitati interesante de facut in timpul carantinei, totusi nu este chiar asa de rau ca stam in casa, cu ocazia asta poate se mai deschide o carte…statul in casa poate fi ceva productiv daca ai un pic de imaginatie..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.