Admitere iulie 2019 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

0
513
Admitere iulie 2019 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi  scoate la concurs pentru sesiunea  de Admitere iulie 2019, la ciclul I de studii universitare de licenţă, un număr de 1510 locuri la buget şi 2172 locuri cu taxă.

Concursul are loc pe bază de dosar, cu câteva excepții: candidaţii care optează pentru Facultatea de  Arte, pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, pentru domeniul Teologie de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie și, respectiv, pentru domeniul Calculatoare și tehnologia informațiilor de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, precum și candidații care se înscriu la Facultatea de Medicină și Farmacie vor susţine probe de concurs conform calendarului afişat pe site.

Admiterea din luna iulie se desfășoară în două etape. Etapa I se derulează în perioada 15-28 iulie 2019 și constă în înscrierea candidaților, desfășurarea probelor eliminatorii și a probelor de concurs, afișarea rezultatelor și depunerea diplomelor de bacalaureat în original.

La Facultatea de Medicină și Farmacie Etapa I se desfășoară în perioada 15 – 31 iulie 2019 și Etapa a II-a în perioada 31 iulie – 2 august 2019.

La Facultatea de Arte, Etapa I se desfășoară în două faze. În Faza I se derulează înscrierea și probele eliminatorii, iar în Faza a II-a probele de concurs.

Până pe data de 28 iulie, ora 12.00, candidații declarați admiși, care doresc să aibă calitatea de student al universității începând cu 1 octombrie 2019, trebuie să depună diploma de bacalaureat în original, confirmând, astfel, locul ocupat prin concurs.

În Etapa a II-a, pe data de 28 iulie, la ora 16.00, se afișează o nouă listă, din care candidații admiși în Etapa I, care nu au depus diploma de bacalaureat în original vor fi eliminați din concurs și înlocuiți cu alți candidați ce îndeplinesc criteriile de admitere și care, inițial, au fost declarați respinși. În felul acesta, unii candidați inițial admiși la taxă vor putea ocupa locuri bugetate. Noii candidați admiși (respinși în Etapa I) trebuie să depună diploma de bacalaureat în original până pe 30 iulie, ora 10,00.Pe data de 31 iulie 2019, ora 16,00, se afișează listele finale.

Locurile la admitere pentru sesiunea din luna iulie2019 sunt repartizate astfel:

 • Facultatea de Inginerie – 150  locuri la buget, 305 locuri cu taxă;
 • Facultatea de Arhitectură Navală – 85  locuri la buget, 5 locuri cu taxă;
 • Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor – 60  locuri la buget, 256 locuri cu taxă;
 • Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică – 210  locuri la buget, 61 locuri cu taxă;
 • Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – 90 locuri la buget și 211 locuri cu taxă;
 • Facultatea de Litere – 115  locuri la buget, 346 locuri cu taxă;
 • Facultatea de Ştiinţe şi Mediu – 60 locuri la buget, 105  locuri cu taxă;
 • Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie – 100 locuri la buget, 231 locuri cu taxă;
 • Facultatea de Inginerie şi Agronomie Brăila – 100 locuri la buget, 96 locuri la taxă;
 • Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice – 90 locuri la buget, 105 locuri cu taxă;
 • Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – 175 locuri la buget, 291 locuri cu taxă;
 • Facultatea de Medicină și Farmacie – 245 locuri la buget, 114 locuri cu taxă,
 • Facultatea de Arte – 30 locuri la buget, 46 locuri cu taxă.

Taxa de înscriere este şi în acest an de 150 lei la fiecare facultate pentru care optează candidatul și se achită la depunerea dosarului de înscriere.

Înscrierea are loc la sediul fiecărei facultăți, în perioada 15-20 iulie, între orele 8,00 – 15,00. Detalii puteți găsi pe site.

Taxele anuale de şcolarizare sunt cuprinse între 2.700 lei /student la facultăţile de Litere,  Istorie, Filosofie și Teologie, Științe Juridice, Sociale și Politice şi 6.500 lei /student la Facultatea de Medicină şi Farmacie.

Sursa: Serviciu Comunicare, Promovare și Relația cu Mediul Socio-Economic

Te-ar putea interesa și: Primăria Galați organizează două concursuri de idei/soluții urbanistice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.