Află care sunt cele mai bune televizoare pe care ți le poți permite

0

Te-ai gândit că a venit în sfârșit timpul pentru o schimbare, dar nu știi care sunt cele mai bune televizoare anul acesta și ești confuz în alegerea pe care urmezi să o faci? Atunci noi ți-am pregătit în următoarele rânduri un mic ghid, unde îți prezentăm cum să alegi diagonala televizorului, rezoluția lui, în ce preț să te axezi, îți povestim despre interfața Smart TV, dar și topuri pentru cele mai bune televizoare.

Televizoarele se diferențiază în funcție de câteva aspecte: diagonala, rezoluția, tehnologia ecranului, funcția Smart TV și performanțele audio/video/smart. 

Diagonala

Totul depinde de distanța la care te vei uita la televizor. Dacă te gândești să achiziționezi un televizor 4K de 40 de inch cu siguranță că poți viziona filmele sau programele tale preferate și de la 1,2 metri distanță. Dacă vorbim de un televizor Full HD, atunci poți să stai și la 1,8 metri departe de televizor.

Rezoluția

– HD Ready

Televizoarele HD Ready înseamnă că au o rezoluție de 1280 x 720 de pixeli, perfectă pentru diagonalele până în 32 de inch. Dacă diagonala este prea mare, atunci imaginea poate deveni pixelată pe un televizor HD Ready.

epantofi.ro

– Full HD

Un televizor Full HD are rezoluția de 1920 x 1080 pixeli, ideală pentru diagonalele de până la 40-43 inch.

– Ultra HD 4K

Cea mai performantă rezoluție o au televizoarele 4K Ultra HD, de 4000 x 2000 de pixeli. Imaginea este calitativă, indiferent de diagonală. Este recomandată tuturor fanilor Netflix sau gamerilor care doresc să se joace direct pe televizor. Dacă vorbim strict de rezoluție, televizoarele Ultra HD 4K sunt într-adevăr cele mai bune televizoare.

Funcția Smart TV

Televizoarele Smart permit conexiunea prin Wi-Fi, așadar și accesul la diverse aplicații precum Netflix, HBO GO, YouTube, etc. Televizoarele care nu au funcția Smart TV permit doar rularea filmelor de pe un hard-disk extern sau USB.

Interfața Smart TV poate funcționa pe sistemul Android (Sony, Philips), Web OS (LG) sau Tizen (Samsung). 

Forma ecranului și tehnologia

Majoritatea televizoarelor au ca model ecranul plat, cu o formă clasică, dreaptă. Modelele cu ecran curbat au fost introduse recent de către Samsung, oferind o perspectivă cât mai bună pentru cei ce stau direct în fața televizorului.

Tehnologia ecranului poate fi LEDOLED sau QLED. Televizoarele LED au un ecran LCD iluminat din spate cu leduri, menite să întunece sau să deschidă anumite zone ale ecranului, pentru o imagine cât mai naturală. Cele OLED oferă o imagine calitativ superioară, ecranul este format din leduri organice ce se aprind și se sting individual, oferind un negru profund. Sunt considerate cele mai bune televizoare din punct de vedere al tehnologiei ecranului. Televizoarele QLED au la bază iluminarea cu leduri, dar au în plus nanocristale speciale ce oferă o imagine mai bună apropiată de ecranele OLED. Un ecran QLED oferă o intensitate mare a luminii, fiind recomandat pentru camere mai luminoase.

Majoritatea televizoarelor folosesc ecran tip LED. 

Prețul unui televizor

Televizoarele se pot împărți pe trei categorii: entry (cele de bază, cumpărate mai mult din punct de vedere al prețului și mai puțin al performanțelor sale), middle (preț decent, cu funcție Smart TV), High End (sau cele mai bune televizoare din punct de vedere al imaginii, sunetului, interfeței Smart și al designului).

Cele entry se încadrează într-un buget de până la 1500 de lei și au în general diagonala între 19 și 40 inch.

Cele middle pot ajunge și la 4000 de lei, în funcție de diagonală.

Iar cele high end au un preț de peste 4500 lei la o diagonală de până la 65 de inch sau mai mult de 2500 de lei pentru cele cu diagonala de 40 inch.

Top cele mai bune televizoare ieftine

1. Sony 43XG8096 Android – imagine decentă, procesor 4K X Reality Pro, funcție Smart TV.

2. Samsung 43RU7102 – televizor seria 7, rezoluție 4K, imagine bună, Smart TV, contrast bun datorită funcției UHD Dimming. 

3. LG 43UM7450 – imagine foarte bună, sistem de operare rapid, telecomandă Magica Motion cadou care permite controlul rapid al părții de Smart TV.

4. Samsung 50RU7102 – diagonală mai mare, funcție Smart TV, imagine bună.

Așadar…te-ai gândit ce televizor îți cumperi anul acesta?

Articol plătit. Te-ar pute interesa și: Universul esențelor parfumate 

top-shop.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.