Află totul despre proiectul ”Hai cu noi pe munte!”

0

ATE Club Albatros Galați, continuă să promoveze mișcarea în aer liber, drumețiile pe munte și dragostea pentru natură.

”Hai cu noi pe munte!” este un curs de inițiere și călătorii pe munte și constă în organizarea unor activități și drumeții în cadrul cărora vor fi abordate subiecte principale precum: echipamentul necesar, organizarea unei drumeții, folosirea busolei și a hărții în orientare, reguli de conduită și etică montană (în parcuri naționale, cabane, pe poteci etc.), cântece montane și alte teme specifice ieșirilor în natură.

”Visezi dintotdeauna să cutreieri munții cu rucsacul în spate? Iubești natura și vrei să o explorezi? Dorești să te cocoți pe cât mai mulți munți? Dacă da, atunci această invitație este pentru tine!”

Acesta este mesajul care însoțește formularul de înscriere disponibil online, la adresa: https://forms.gle/VBLrAxzJ7TuuTvmh6

Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, proiectul “Hai cu noi pe munte!” se va desfășura în perioada 3 – 22 mai 2022, fiind destinat tinerilor cu vârsta între 16 și 35 de ani.

Calendarul activităților din cadrul proiectului este următorul:

3 mai – curs introductiv (indoor)

5 mai – curs teoretic (indoor)

8 mai – aplicație în aer liber (Gârboavele)

10 mai – întâlnire de socializare

14-15 mai – aplicație în Munții Măcin

20-22 mai – aplicație Munții Ciucaș.

Cursurile sunt gratuite, dar există totuși o taxă de participare simbolică constând în rechizite școlare noi care vor fi donate unui ONG din Galați.

Partener proiect: Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați

De ce fac asta? Cu scopul dezvoltării personale în natură și pentru creșterea comunității iubitorilor de drumeții și voluntariat de mediu. După finalizarea proiectului, există posibilitatea ca participanții la curs să devină membri Albatros.

ATE Club Albatros Galați este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, de tineret, fondată în 2006, dar care a existat ca grup informal sau sub alte forme de organizare încă din 1988. Asociația dezvoltă proiecte și activități în domeniile turistice, ecologice, sportive, culturale și socio-educative și numără în prezent peste 60 de membri activi.

Linkuri utile:

– Evenimentul de pe Facebook al proiectului: https://www.facebook.com/events/290783069832311/290783073165644/?ref=newsfeed

– Imagini cu rechizitele primite de la participanții de la ultima ediție a proiectului, donate către Fundația Cuvântul Întrupat: https://www.facebook.com/cuvantul.intrupat/posts/2528228510542773

– Secțiunea din site-ul Albatros cu articole și review-uri despre edițiile anterioare ale proiectului ”Hai cu noi pe munte”: https://albatrosgalati.org/category/hai-cu-noi-pe-munte-educatie-montana/

Citește și ultimele articole:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.