Amenzi pentru neglijență în Galați – cum să fii un stăpân responsabil

0
Obligații și amenzi pentru stăpânii animalelor de companie în Galați

Ghidul iubitorilor de animale de companie! Află care sunt obligațiile unui stăpân responsabil dar și ce amenzi pot primi stăpânii animalelor de companie în Galați?

Așa da!
 • Menține igiena în spațiile publice și poartă la tine punga PVC și mănuși în vederea colectării dejecțiilor produse de câine! Nerespectarea acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 300 – 1000 lei.
 • Folosește lesa atunci când ieși la plimbare cu câinele, indiferent de talia acestuia! În plus, câinii de talie medie și mare trebuie să poarte botniță! Nerespectarea acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 300 – 1000 lei.
 • Asigură-te că ai asupra ta carnetul de sănătate al animalului de companie! Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 300 – 1000 lei.
 • Urmarește-ne și pe: InstagramFacebookX/TwitterTelegram
Așa nu!
 • Este interzisă intrarea persoanelor însoțite de câini în instituțiile publice, în locurile de joacă pentru copii sau zonele marcate cu indicator ”Accesul animalelor interzis”. Excepție fac câinii utilitari care sunt însoțiți sau care se află în misiune precum și câinii ”însoțitori” ai persoanelor cu handicap. Nerepectarea acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 300 – 1000 lei.
 • Este interzisă hrănirea tuturor animalelor sau a păsărilor pe domeniul public. Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 – 1500 lei.
 • Este interzisă creșterea și întreținerea câinilor din rase de luptă în vederea organizării și desfășurării de lupte între câini! Luptele între câini nu doar că sunt imorale, sunt și interzise. Nerepectarea constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 400 – 1000 lei.
 • Posesorii câinilor din rasele de luptă au obligația să inscripționeze în mod vizibil în împrejurimea imobilelor, avertismentul ”Câine periculos” sau ”Câine agresiv”. Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 400 – 1500 lei.
 • Este interzis abandonul câinilor revendicați ori adoptați din adăposturile de animale, conform O.U.G 155/2001. Nerepectarea constituie contravenție și se sancționează conform legislației în vigoare.
 • Este interzisă eliberarea câinilor și a pisicilor, precum și a puilor acestora, pe orice domeniu public sau privat. Nerepectarea constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 400 – 1000 lei.
 • Deținătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente și cruzimi. Nerespectarea constituie infracțiune și se sancționează conform legislației în vigoare.

Dacă ai sesizat una dintre neregulile de mai sus și ai simț civic, poți anunța autoritățile competente.

epantofi.ro

Poți apela la Poliția Locală: 0236 955

Ecosal – Dispecerat Ecarisaj: 0336 100 154

I.P.J – Biroul pentru protecția animalelor: 0236 407 000.

Ori poți raporta incidentele prin intermediul aplicației Galați City App.

answear.ro

Obligații și interdicții pentru creșterea animalelor în Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.