De ce a fost amplasată o ancoră la intrarea în Galați?

0
De ce a fost amplasată o ancoră la intrarea în Galați?

Orașul are un nou monument, o ancoră la intrarea în Galați dinspre Tecuci, la rondoul nou construit din zona ”Nalba”, unul dintre simbolurile comunității gălățene.

Ancora are o vechime de peste 50 de ani și a fost donată municipalității de către Tudorel Bogos, președinte al Asociației Armatorilor Fluviali din România și reprezentant al societății comerciale TB Import-Export.

Aceasta este bineînțeles o trimitere la orașul port Galați și a tot ce înseamnă activitatea de pe Dunăre cu care se mândrește. Astfel, se celebrează istoria portului Galați, resursele fluviului Dunărea și tot ce înseamnă navigație. Simbolistic, ancora reprezintă speranța și credința marinarilor să se întoarcă în siguranță acasă.

Ancora este a doua dintre ”noile” simboluri cu care se mândrește orașul Galați. Cu puțin timp în urmă, la intrarea dinspre Brăila, a fost amplasat un monument ce reprezintă vechiul sigiliu al orașului de pe vremea când Galațiul era doar un târg cu ieșire la Dunăre. Sigiliul a stârnit mai multe controverse la adresa Primării Municipiului Galați datorită contextului social al orașului.

Cetățenii par deocamdată mulțumiți de amplasarea ancorei la intrarea în oraș.

Care este părerea dumneavoastră? Este o ancoră la intrarea în Galați o alegere mai bună decât monumentul vechiului sigiliu?

Te-ar putea interesa și ce simbolizează noul sigiliu al orașului Galați: despre istorie și actualitate.

Sursa foto: Primăria Municipiului Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.