„Antropocen”, expoziție personală de fotografie – Cosmin Atanasiu

0
134
„Antropocen”, expoziție personală de fotografie - Cosmin Atanasiu

Antropocen (sau Epoca omului) este un termen care descrie actuala eră geologică și care se referă la efectul activității omului asupra ecosistemelor. Termenul a fost introdus la începutul anilor 2000 de către câștigătorul premiului Nobel în chimie, Paul Crutzen și a fost popularizat de către biologul Eugene F. Stoermer.

Cosmin Atanasiu este artist fotograf de aproape 18 ani. Lucreza ca fotograf profesionist din 2006 și este profesor formator in domeniu de mai bine de 10 ani. Prin această expoziție, care este prima expozoiție personală în Galați, si-a dorit să aducă în prim plan efectele activităților umane asupra naturii și să atragă atenția, într-un mod artistic, asupra faptului că pentru orice acțiune există și o reacțiune sau că orice poveste are întotdeauna cel puțin două versiuni. Cercetarea lui fotografica surprinde aspectul compensator al naturii în urma intervenției umane.

Pentru Csmin Atanasiu esteimportant ca fotografia să folosească mai multe straturi de percepție. Ea se relevă nu doar vizual, prin dezvăluirea compozițiilor, a simetriilor și/sau prin juxtapunerea lucrărilor, ci și la nivel auditiv. Ecourile și răbdarea naturii par să fie nemărginite. În loc să se împotrivească omului, ea urmează calea mai ușoara și mai lungă. Natura alege să ne încadreze și să se muleze pe lângă noi. Ea va avea întotdeauna ceva în plus de partea ei pentru a-și redobândi locurile și pentru a câștiga ceva care nouă ne va scăpa mereu: timpul.

Cea mai recentă expoziție a fotografiilor lui Cosmin atanasiu într-un vernisaj a avut loc în 2009 la Muzeul Țăranului Român, București. De atunci s-a ocupat de cele 20 de expoziții ale studenților lui, absolvenți ai școlii de fotografie pe care a fondat-o. Doi mentori fotografi au stat la baza formării sale ca artist: Florin Constantinescu și Mihai Moiceanu. Florin Constantinescu, artist vizual atât în fotografie cât și în pictură, membru UAP și director imagine al TVR, a fost curatorul lucrărilor lui, realizate pe o perioadă de 7 ani, între 2009-2016.

Expoziția se întinde pe perioada 31 Mai – 24 Iunie și este cu vânzare.

Vernisajul va avea loc joi, 31 mai, orele 17, în cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, Galați. 

Florin Mihailovici: Expoziție de pictură „Colors Of My Way”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.