Cel mai mare contract cu finanțare europeană pentru anveloparea blocurilor semnat la Galați

0
Programul anvelopare blocurilor Galați

Contractul de finanțare al proiectului „Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe E7 / E8 / C21 / C22, str. Regiment 11 Siret, nr. 27 / 35 / 29 / 31 din municipiul Galați”, cod SMIS 123496 a fost semnat de către primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov.

„Este cea mai mare finanțare pe care o atragem pentru un astfel de proiect până în momentul de față, pentru anveloparea blocurilor. Este vorba de 8.760.483,12 lei, bani care urmează a fi folosiți pentru a crește confortul în peste 320 de apartamente din patru blocuri. Mai mult, ieri, în ședința Consiliului Local au fost adoptate proiectele cu indicatorii tehnico-economici pentru un număr consistent de blocuri, încă 22, ceea ce înseamnă că noi suntem pregătiți nu doar de a semna contracte, ci și de a depune noi proiecte cu fonduri europene”, a spus primarul municipiului Galați Ionuț Pucheanu. 

La rândul său, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov, a declarat: „Este o plăcere să venim la Galați să semnăm contracte, pentru că Galațiul este un oraș campion în atragerea de fonduri europene, inclusiv în domeniul acesta al proiectelor de eficiență energetică în clădirile rezidențiale. Vă felicit că aveți această colaborare și ați convins asociațiile de proprietari să intre în proiectele finanțate de Uniunea Europeană. Nu este simplu și este meritul dumneavoastră și al echipei. Este o schemă de finanțare care va continua și în exercițiul viitor și faptul că aveți o experiență atât de bună și atât de multe proiecte în implementare vă va ajuta pe partea de absorbție a fondurilor și pe programul viitor 2021-2027.”

Municipiul Galați a depus cererea de finanțare pentru realizarea acestui proiect pe 11 iulie 2018  în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale, Apel de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, cu modificările şi completările ulterioare.

Citește și: Trei noi blocuri din Galați vor fi reabilitate cu fonduri europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.