Aplicaţia RAR cu care poți verifica dacă maşinile au kilometrajul dat înapoi

0
Aplicaţia RAR cu care poți verifica dacă maşinile au kilometrajul dat înapoi

Registrul Auto Român (RAR) anunţă că, începând din data de 21 martie, orice persoană care deţine sau intenţionează să achiziţioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia și dacă are kilometrajul dat înapoi, prin accesarea site-ului oficial www.rarom.ro. Pentru ca acest istoric să existe, condiţia este ca maşina în cauză să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR.

Datele se obţin dacă solicitantul introduce în aplicaţia „ISTORIC VEHICUL” adresa de email şi numărul de identificare al vehiculului (seria de caroserie/şasiu). Aplicaţia va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă şi, după validarea lui, va furniza către aceeaşi adresă de email informaţiile utile pentru deţinătorul sau viitorul deţinător al unui vehicul. Astfel, datele obţinute se referă la activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate), existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

“Atenţie! Datele oferite reflectă configuraţia vehiculului şi statutul acestuia şi sunt valabile la data interogării acestora în sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializării, iar folosirea aplicaţiei se supune unor termene şi condiţii, care sunt detaliate în momentul accesării aplicaţiei ISTORIC VEHICUL. Dacă aplicaţia se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricţionat accesul în consecinţă. Aplicaţia poate fi accesată şi de pe smartphone”, se precizează într-un comuncat de presă emis de RAR.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

S-ar putea să te intereseze și articolul: Primăria Galați a început să ridice mașinile abandonate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.