ANRE a lansat o aplicaţie pentru compararea preţurilor la energie şi gaze

0
97
ANRE a lansat o aplicaţie pentru compararea preţurilor la energie şi gaze

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a lansat, pe data de 28 ianuarie 2019, aplicaţia mobilă care permite accesul la comparatoarele de oferte-tip de furnizare a energiei electrice şi gazelor naturale, dar şi la informaţii din domeniul energiei. Aplicaţia este gratuită şi disponibilă pentru orice utilizator care are acces la magazinele Google Play si Apple Store.

“Comparatoarele au fost dezvoltate pentru a pune la dispoziţia utilizatorilor un instrument independent, echidistant şi noncomercial care să permită compararea preţurilor de furnizare. În perioada 1 iunie – 31 decembrie 2017, comparatorul pentru energie electrică a fost accesat de un număr de 81.928 utilizatori, iar cel pentru gaze naturale de 21.345 utilizatori”, se scrie într-un Raportul anual al ANRE.

Pentru utilizarea aplicaţiei, utilizatorii aleg criteriile prevăzute în ecranul de selecţie, iar după finalizarea selecţiei, aplicaţia afişează rezultatul sub forma unei liste cu ofertele furnizorilor care respectă criteriile introduse de utilizator, ordonate crescător în funcţie de preţul energiei electrice. Suplimentar aplicaţia afişează şi raportul dintre preţul energiei electrice din oferta furnizorilor şi valoarea tarifului CPC aplicat de furnizorii de ultimă instanţă.

Citește întreg articolul pe Monitorul de Galați

S-ar putea să te interseze și  Vrei să-ți cumperi mașină? Află ce dealeri auto sunt în Galați și Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.