Armata României caută rezervişti voluntari şi la Galaţi

Armata României caută rezervişti voluntari şi la Galaţi

70
0
DISTRIBUIȚI
Armata României caută, şi la Galaţi, rezervişti voluntari

Ministerul Apărării Naţionale continuă în anul 2019 recrutarea şi selecţia cetăţenilor în vederea îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar. Cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României au această posibilitate, începând cu 1.08.2019, odată cu declanşarea activităţilor specifice procesului de recrutare şi selecţie a acestora. Procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015.

Pentru înscriere, cetăţenii cu domiciliul (sau reşedinţa temporară) în judeţul Galaţi, se vor prezenta la sediul Centrului militar judeţean Galaţi, situat în Galaţi, strada Domnească nr. 92. La înscriere, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere. Totodată, vor avea asupra lor următoarele documente, astfel: a) actul de identitate, în original şi în copie; b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; c) acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; d) permisul de conducere, în original şi în copie, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice; e) livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Procesul de recrutare şi selecţie se va desfăşura conform următorului program:

1. Recrutarea candidaţilor (întocmirea dosarelor) se va desfăşura în perioada 1-23.08.2019.

2. Selecţia candidaţilor recrutaţi (probe psihologice + probe fizice) se va desfăşura în perioada 26-27.08.2019.

3. Examinarea medicală se va desfăşura în perioada 28-30.08.2019.

4. Repartizarea pe funcţii: 1-2.10.2019.

Lista posturilor pentru care se organizează concurs, precum şi criteriile specifice de recrutare şi selecţie pentru fiecare armă/ serviciu/ specialitate militară pot fi consultate la sediul Centrului militar Galaţi.

Sursa: Monitorul de Galați

Citește și articolul: Beat la volan? Gândește-te de două ori înainte a lua această decizie

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.