Profilurile precise ale aromei cafelei sunt descrise de experți senzoriali

Profilurile precise ale aromei cafelei sunt descrise de experți senzoriali

26
0
DISTRIBUIȚI

Cafeaua oferă un blend complex de diferite arome care împreună produc o gamă de experiențe senzoriale. Profilul senzorial al unei cești de cafea variază în funcție de mai mulți factori cum ar fi: tipul de blend al boabelor de cafea, sursa geografică, metoda de prăjire și metoda de preparare. În funcție de varietatea acestor aspecte vor influența experiența senzorială obținută într-o ceașcă de cafea atât în timpul preparării, cât și în timpul degustării.

Profilurile precise ale aromei cafelei sunt descrise de experți senzoriali, pentru a diferenția tipurile de cafele și gradul de prăjire. Aroma este factorul decisiv pentru a determina preferințele individuale ale cafelei. Factorii descriptivi ai aromei cafelei sunt: floral, ciocolatiu, afumat, vegetal, în timp ce descriptorii aromei includ nivelul de aciditate, amăreala, dulceața, gustul acru și cel amar.

Gradul de prăjire are un impact în profilul aromei. Cercetătorii au descoperit că prăjirile ușoare păstrează notele florale și fructate ale cafelei, pe când cele prăjite mai intense tind să aibe note ciocolatii și nivel redus de aciditate.

Dacă ți-am făcut poftă de o cafea vino la Rasta Barista pe str. Traian nr. 52, în apropierea Pieței Centrale sau urmăreşte-ne pe pagina de facebook: Rasta Barista.

Citește și articolul  O cafea proaspătă cât mai mult timp? Află de la Rasta Barista secretele ei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.