Auchan va include un punct de colectare a uleiului alimentar uzat

0
Auchan va include un punct de colectare a uleiului alimentar uzat

În toată țara, hipermarketurile Auchan vor include un punct de colectare a uleiului alimentar uzat de la clienți. Inițiativa este una cât se poate de bună, uleiul fiind folosit în producția de biocombustibil.

Și hipermarketul Auchan din Galați, situat pe Bulevardul Galați 3A, la ieșire din oraș, va face parte din această campanie. Gălățenii sunt așteptați să se implice în această cauză pentru protejarea mediului, în special deoarece recunosc că aruncă uleiul alimentar în chiuvetă sau la gunoi.

Uleiul alimentar uzat, odată ajuns în sistemul de canalizare, se depune pe conductelor. Iar odată ajuns în apă uleiul, mai ales cel prăjit, va pluti la nesfârșit pentru că nu se dizolvă. Astfel, împiedică transferul de oxigen și distruge viața vietăților de sub apă. Aruncat o dată cu gunoiul menajer, acesta este depozitat în același loc cu celelalte deșeuri și plouează la rândul lui.

Pentru a aduce uleiul uzat la hipermarketul Auchan trebuie să îl puneți, după răcire, într-un recipient din plastic, strecurat, fără resturi alimentare. Și plasticul va fi reciclat! Cantitatea minimă este de 0,5 litri. În funcție de cantitatea colectată clienții vor primi detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea soarelui.

O singură picătură de ulei alimentar uzat poate polua chiar și o mie de litri de apă naturală. Implică-te și tu! Ce părere ai de inițiativa celor de la Auchan?

Pentru a afla și alte puncte de colectare a uleiului alimentar uzat din Galați-Brăila, citește aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.