Augustin Cupșa lansarea romanului „Așa să crească iarba pe noi” la Galați

Augustin Cupșa lansarea romanului „Așa să crească iarba pe noi” la Galați

41
0
DISTRIBUIȚI
Augustin Cupșa lansarea romanului „Așa să crească iarba pe noi” la Galați

Miercuri, 14 Martie, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas Galați (str. Domnească, nr. 45) Augustin Cupșa lansarea romanului „Așa să crească iarba pe noi”
Va vorbi, alături de autor: Doru Căstăian
Lansarea va urmată de o sesiune de autografe.

Edi, Pisică, Tobă, frații Mânzu și Tomi trăiesc la periferia Craiovei și se ocupă cu braconajul mai multor specii de păsări pe care le vând apoi, pe filieră interlopă, în Italia. Repovestite de vocea lui Pisică, cel mai fragil și sensibil dintre copii, întâmplările capătă dimensiuni dramatice, care dezvăluie și temele profunde ale cărții: sentimentul de vinovăție, dublat de obsesia evadării într-o Italie idealizată, tărâm al visurilor împlinite, credința, singurătatea, descoperirea erotismului.

Într-o atmosferă salingeriană, cu o tensiune și o violențã care plutesc în aer, pentru a izbucni în final cu o forță care deturnează definitiv viețile tuturor personajelor, romanul lui Augustin Cupșa creează o lume întreagã, cu legi nescrise, dar imuabile, un paradis înșelător, al inocenților, cu peisaje mirifice care ascund de fapt răul în formele sale cele mai subtile.

„Acum sunt departe de casă, dar şi acolo m-am simţit de prea multe ori înstrăinat, nefiind tocmai de-al locului. Craiova a rămas unde am lăsat-o, părăsită în mijlocul câmpiilor cu buruieni şi mărăcini, cu drumuri prăfuite, cu şine de tren care sclipesc în soarele ucigător, iar timpul ei stă odată cu lucrurile deja trăite. Am scris despre Sud pentru că Sudul e o stare, şi chiar dacă pleci de acolo, Sudul vine cu tine oriunde te-ai duce.“ (AUGUSTIN CUPȘA)

Sursă: Facebook

Patru lucruri pe care le face o femeie adevărată le poți afla doar pe exploremag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.