“BabyBlues” – Cum putem trata depresia post-natală

“BabyBlues” – Cum putem trata depresia post-natală

14
0
DISTRIBUIȚI

„BabyBlues” este un spectacol care aduce în prim plan experiența de a fi mamă, bucuriile și greutățile cu care se confruntă femeile care nasc și își cresc copiii în diferite medii sociale, aduce în discuție depresia post-natală și felul în care aceasta se manifestă, este privită și tratată în societate. Depresia post-natală, un subiect sensibil despre care se vorbește prea puțin, afectează 1 din 7 mame.

Spectacolul este bazat pe povești reale și a rezultat în urma desfășurării unui proiect mai amplu, intitulat „Femeie. C.L.A.R. Sat. Teatru”.
210 femei din mediul rural au beneficiat de consiliere psihologică profesionistă gratuită. În urma unor ședințe de terapie susținute de psihologul Alina Căprioară, au fost documentate mai multe mărturii ce au devenit baza acestui spectacol.

„Teatru implicat” este un proiect derulat de Asociația CULTURĂ’N ȘURĂ și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
„BabyBlues” pornește într-un turneu național în cadrul proiectului „Teatru implicat”, într-o campanie de conștientizare a existenței depresiei post-natale și a efectelor sale asupra mamelor și a întregii familii.

Asociația „Cultură’n Șură”, care duce de obicei teatrul în spații alternative din mediul rural, face de această dată drumul invers: se inspiră din poveștile femeilor de la sat și le prezintă, sub formă artistică, în teatre convenționale din mediul urban. Poveștile din BabyBlues sunt tulburătoare și dezvăluie o imagine a societății pe care cel mai adesea teatrul clasic o cosmetizează sau chiar o evită: mame minore, lipsa educației sexuale, neglijența serviciilor sociale, abandonul matern etc.

BABYBLUES

Regia și dramaturgia Victor Olăhuț
Distribuție: Lavinia Cosma, Florentina Năstase, Ana Turos
Interviuri: Alina Căprioară
Transcrieri: Adriana Sână

Piesa are loc joi, 12 septembrie începând cu ora 19:00 la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.
Intrarea gratuită, pe bază de rezervare printr-un mesaj pe adresa rezervari@culturansura.ro sau la numărul de telefon 0730.959.793, menționând locația și numărul de locuri dorit.

„Poveştile din BabyBlues nu sînt simple: este vorba de violenţă fizică, mame cu mulţi copii sau minore, comunitatea mamelor şi bunicilor din parcuri, ale căror abordări diferite în educaţie se ciocnesc. Regizorul Victor Olăhuţ optează pentru un mix de realism şi minimă caricaturizare – pentru că actriţele interpretează tipologii inspirate de cazuri reale – în care tuşele de comic şi dramatic se intersectează sau chiar se suprapun.Este meritul actriţelor că jonglează abil cu personajele şi naraţiunile, dar şi cu registrele, păstrînd nuanţele comice şi dramatice la un nivel moderat astfel încît să nu dezechilibreze întreaga arhitectură performativă.”
(Oana Stoica, Dilema Veche)

Parteneri: Teatrul „Fani Tardini” Galați, Teatrul Studentesc PODUL, ArkMedia Advertising, Tur Cento Trans
Partener media: Radio România Cultural

Sursa: Facebook
Te-ar putea interesa și Programul Festivalul ”Zile și Nopţi de Teatru la Brăila” – 13-22 septembrie

 

"BabyBlues" - Cum putem trata depresia post-natală"BabyBlues" - Cum putem trata depresia post-natală

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.