Bal de poveste la Savoy – duminică, 28 octombrie, la Teatrul „Nae Leonard”

0
Bal de poveste la Savoy - duminică, 28 octombrie, la Teatrul „Nae Leonard”

Duminică, 28 octombrie, începând cu ora 18:00, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” a pregătit pentru publicul gălățean și nu numai, reprezentația Bal la Savoy, o operetă de Paul Abraham, în regia lui Adrian Mărginean, cu un titlu care a cucerit generaţii de spectatori de pretutindeni. Aflat la graniţa dintre operetă şi musical, spectacolul ne readuce atmosfera şi parfumul anilor ’30, exuberanţa petrecerilor din lumea bună din sudul Franţei, umorul de bună calitate şi pagini muzicale cu melodii frumoase şi ritmuri vii, antrenante.

„Întâlnirea cu muzica lui Paul Abraham este deopotrivă o sărbătoare şi o provocare. O sărbătoare, pentru că densitatea armoniilor de jazz înveşmântează melodii rafinate şi spumoase asemenea parfumului celei mai scumpe şampanii. O provocare, fiindcă redarea acestei străluciri, fără a supraîncărca sonoritățile orchestrale ample, este foarte dificilă şi necesită o tehnică instrumentală desăvârşită şi o delicatețe a relațiilor dintre instrumente şi voci”, prezintă la premieră maestrul Eugen Dan Drăgoi, dirijorul spectacolului.

În rolul principal feminin Madeleine, va debuta soprana Rodica Ștefan, de curând angajată a Liricului gălățean, absolventă a Universității de Muzică din București în anul 2015, o tânără aflată la început de carieră, înzestrată cu o voce frumos timbrată și cu darul de a sensibiliza publicul și de a transmite emoții. Parteneri de scenă îi vor fi ADRIAN IONESCU, ADINA LAZĂR, ADRIAN MĂRGINEAN, ADINA GURENCIUC, FLORENTINA SOARE și PAUL BUŢA, alături de orchestra, corul și baletul teatrului.

Citește și articolul  YouthSpeak Forum: Unlock your potential – eveniment dedicat studenților

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.