„Balanța” – versiunea restaurată în format 4k la Cinefeel Brăila

„Balanța” – versiunea restaurată în format 4k la Cinefeel Brăila

27
0
DISTRIBUIȚI
„Balanța” - 4k la Cinefeel Brăila

Filmul „Balanța” (1992), prima producție românească restaurată în format digital 4K de către Fundația9 și BRD Groupe Societe Generale, va fi proiectat la Cinema Cinefeel vineri, 21 februarie, de la ora 18:30.

„Balanța”, co-producție România-Franța, este regizat de Lucian Pintilie și a fost prezentat pentru prima dată în 1992, la Festivalul de la Cannes. Filmul prezintă povestea unei tinere profesoare și a unui medic dintr-un spital local, care încearcă să facă față ultimelor zile ale comunismului și luptă pentru normalitate într-o Românie marcată de stereotipuri. Din distribuție fac parte Maia Morgenstern, Razvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Marcel Iureș și mulți alți actori români de renume.

Negativul original al filmului a fost digitializat în laboratorul Hiventy, din Franța, iar restaurarea în 4K a fost realizată în România de studioul Avanpost Media, cu sprijinul și consultanța directorului de imagine Florin Mihăilescu, un apropiat al regizorului Lucian Pintilie. Procesul de restaurare a durat peste 6 luni, a vizat îmbunătățirea imaginii și a sunetului și transpunerea filmului în format digital 4K.

Restaurarea operei lui Lucian Pintilie este parte din programul Fundației9 – Fondul de cinema „Lucian Pintilie”, lansat în 2018 la inițiativa Corinei Șuteu, membră a Consiliului Director al Fundației9.. Prin Fondul de cinema „Lucian Pintilie”, Fundația9 sprijină tinerii regizori de film aflați la debut și revitalizează patrimoniul artistic și creativ al marelui regizor.

„Balanța” este distribuit în cinematografele din România de Transilvania Film.
Rezervari la telefon 0722 608 938

Te-ar putea interesa și „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” în turneul național la Galați și Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.