Tur pietonal: Bălcescu – povestea uliței dintre vii

Tur pietonal: Bălcescu – povestea uliței dintre vii

69
0
DISTRIBUIȚI
Balcescu - strada dintre vii

“Bălcescu – povestea uliței dintre vii” este un tur ghidat în care se va vorbi despre istoria uneia dintre cele mai bine conservate străzi ale orașului, organizat de Asociația “Mila 80”.

O poveste care a început în urmă cu mai multe secole și care a fost martoră a evoluției Galațiului de la un mic târg din sudul Moldovei la principalul port de pe cursul Dunării. De la o uliță desfundată la o arteră cu vile făcute după moda occidentală, case boierești și chiar unele moderniste. Un kilometru de amintiri, nostalgie și parfum de altădată în care să redescoperim farmecul uitat al locului în care trăim.

În acest periplul vom fi acompaniați de poveștile despre prima școală din oraș, despre seculara pepinieră de creiere de la Vasile Alecsandri, despre renumitele familii Malaxa și Auschnitt, despre medicul N. Alexandrescu și despre evreii, armenii, bulgarii, italienii, rușii și germanii care și-au purtat pașii pe aici și care au scris file de istorie.

Traseul-cultural ” Bălcescu – povestea uliței dintre vii ” reprezintă o acțiune din proiectul “Învățăm în stradă istoria din cărți”. Cunoașterea istoriei și poveștilor orașului este un pas esențial în conservarea memoriei comunității și conștientizarea valorilor locale.

Punct de întâlnire: Biserica Mavromol.

Citește și: exploremag.ro/salonul-auto-gas/

Sursa: facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.