Descoperă ce bălți de pescuit în Brăila și Galați există

1
4394
Descoperă ce bălți de pescuit în Brăila și Galați există

Ce bălți de pescuit în Brăila și Galați există? Îți prezentăm mai jos ce variante poți alege atunci când vrei să îți petreci câteva momente bucurându-te de pasiunea ta.

Balta Albina
Balta Albina se află la doar 5 km de oraș, iar accesul până aici este facil. Balta a fost recent populată, tocmai pentru satisfacția împătimiților pescuitului. Permisul de acces are o valabilitate de 12 ore și costă 40 lei. Populația piscicolă a bălții este formată din specii comune precum caras și ciortănel. Vizitatorii bălții se declară mulțumiți la plecare, cantitate de pește capturată fiind pe măsura așteptărilor.
Balta dispune de cazare în căsuţe, restautant, terasă cu biliard şi tenis de masă, foişoare, podeţuri de pescuit, hidrobiciclete ,barci , teren fotbal şi tenis.

Balta Blasova
Una din acele bălți de pescuit în Brăila și Galați, care are un renume în rândul pasionaților în domeniu este Balta Balsova. Balta este localizată în Insula Mare a Brăilei iar pentru a putea ajunge aici trebuie să treci cu bacul. După ce ai ajuns în Insula Mare a Brăilei, vei parcurge un drum de 25 de kilometri pentru a ajunge la Balta Blasova. Nu îți face griji, drumul de beton este accesibil. De aici poți pescui și cu barca. Dacă nu deții una, poți închiria cotra unei sume de 30 lei/zi. Balta Blasova este populată cu specii reprezentative precum crap, cteno și caras. Permisul de pescuit pentru o persoană valorează 50 lei.

Balta Movileni
Situată în apropierea șoselei DN25 Galați – Tecuci, la 15 km de Brăila, balta Movileni are o suprafață de 20 hectare. Fiecare loc de pescuit este amenajat cu podețe de pescuit. Se permit două bețe cu cate două cârlige. La balta Movileni se pot prinde diverse tipuri de pești(crap, caras, roşioară, biban, şalău, ştiucă, somn).Taxa de pescuit este de 50 lei/zi de pescar.

Balta Batogu
Una din cele mai des vizitate bălți de pescuit din Brăila și Galați este Balta Batogu. Situată la 7 kilometri de comuna cu același nume, balta Batogu este una destul de întinsă. Adâncimea apei este una destul de mică, cu mult stuf. Taxa de acces este de 60 lei pentru 12 ore și 120 lei pentru 24 ore. Nu există o limită de reținere a capturii. Numărul de lansete/undițe este limitat la doar 5 de persoană. Speciile ce pot fi capturate la Balta Batogu sunt crap românesc, cteno, novac și caras. Porumbul uscat dipuit și râmele sunt momelile recomandate pentru a captura populația piscicolă a bălții.

Iazul cu crapi
Balta cu o suprafață de 20 de hectare se află la 70 de kilometri de Brăila, în localitatea Ulmu. Accesul de face din șoseaua națională Brăila-Buzău, la aproximativ 10 km de sat. Drumul de acces până la locație este asfaltat. Pentru că o perioadă de doi ani populația piscicolă a Iazului cu crapi a fost păstrată pentru reproducere, speciile prezente aici sunt foarte ușor de capturat datorită numărului mare. Speciile pe care le poți captura la Iazul cu crapi sunt: crap, cosaș, caras, roșioară, obleț, plătică și șalău. Momelile recomandate pentru captură sunt râmele, viermușii și porumbul. Dacă nu ai venit de acasă pregătit cu momeli, le poți achiziționa de aici. Pentru a află mai multe detalii dar cu valoarea taxei de intrare poți lua legătura cu administrația bălții Iazul cu crapi la numărul de telefon: 0741 270 752.

Balta Zătun
Balta Zătun este una din acele bălți de pescuit în Brăila și Galați pe care o poți vizita împreună cu familia. Cun siguranță experiența va fi memorabilă atât pentru tine ca împătimit al pescuitului dar și pentru restul familiei care va găsi aici o oază de relaxare. Balta este situată pe Calea Prutului Numărul 87, Galați. Balta Zătun este cea mai renumită din apropierea Galațiului. O zi de pescuit aici costă 100 de lei. În acest preț ai inclusă plăcerea de a pescui, spații de agreement și grătare ce le poți folosi pentru peștele capturat. Captura de aici nu poate fi mai mare de 5 kilograme.

Balta Mața Rădeanu
Una din acele bălți de pescuit în Brăila și Galați accesibile împătimiților acestui sport este balta Mața Rădeanu. Pescării cu acte în regulă trebuie să achite o taxa de doar 20 de lei pentru o zi de pescuit la această locație. Pescarii amatori vor achita o taxă de 50 de lei pentru o zi de pescuit la Mața Rădeanu.

Balta Cotoroaia
Aflată la 85 de kilometri de Galați, în comuna Cerțești, balta Cotoroaia este una din cele mai potrivite din zonă, potrivit pescarilor pasionați. Este singura baltă “catch and release” din zonă. Tot cee ace pescuiești trebuie arunci înapoi în apă. Balta Cotoroaia este destinată strict pescarilor sportivi care vor achita o taxă de 50 lei pentru ziua de pescuit.

La salcâmi

Special destinată pescarilor și familiilor acestora, balta La Salcâmi are o suprafață de 5 ha, compartimentată cu un bazin de 1,5 ha și șapte bazine de 0,5 ha, aceasta este localizată la o distanță de 10 km față de Galați, spre vama Giurgiulești, pe malul Dunării, lângă balta Zătun. Fiecare bazin este dotat cu pontoane de pescuit, căsuță și bucătărie, grătar și plită pentru ceaun, teren de tenis, mese și bănci de lemn, sistem audio, internet wireless, masă de tenis, balansoar, hamac, toaletă. Bălțile sunt populate preponderent cu crap și caras. Balta este preponderent pentru agrement. Se percepe taxă de închiriere bazin. Nu există restricții la cantitatea de pește și numărul de undițe.

Începând cu data de 1 IUNIE 2020 programul de funcționare este de la 06:00 – 18:00.

PRETURI:

– Taxa de închiriere bazine mici: 250 lei + 10 lei/persoana
– Taxa de închiriere bazine mari (inclusiv bălțile noi) : 350 lei + 10 lei/persoană
– Taxa de pescuit: 70 lei persoana cu 3 bețe și reținere la alegere 4 kg caras sau o captura mai mare

Tu ce bălți de pescuit în Brăila și Galați frecventezi? Care din acestea ți se pare cea mai potrivită? Mai cunoști alte locuri special amenjate pentru pescuit în zona Brăila Galați?

Te-ar mai putea interesa: Află ce grupuri de Facebook există în zona Brăila-Galați

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.