Biblioteca Județeană Brăila parteneră într-un nou proiect european

0
77
Biblioteca Brăila proiect european

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila va implementa până la data de 30.08.2021 un nou proiect european intitulat: „Agir contre l’illettrisme en milieu pénitentiaire en favorisant l’accès à la culture”, sub coordonarea organizației franceze Fédération des Oeuvres Laiques d’Indre-et-Loire și în parteneriat cu asociația Cultiv Associação de Ideias para a Cultura e Cidadania (Portugalia).

Coordonatorul național pentru România este dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef serviciu Relații cu Publicul în cadrul Bibliotecii, care va organiza activitatea pentru cele trei instituții românești implicate: Penitenciarul Brăila, Centrul de Detenție pentru Minori și Tineri Tichilești – Brăila și, desigur, Biblioteca Județeană „Panait Istrati”.

Obiectivele proiectului vizează: dezvoltarea de cunoștințe asupra activităților culturale care pot fi utile în atragerea deținuților către lectură; dezvoltarea unei rețele europene de schimb de bune practici în domeniul proiectului; dezvoltarea consultării deținuților asupra activităților culturale propuse. În fiecare din cele trei țări implicate vor avea loc activități de stimularea a lecturii și de combatere a analfabetismului în penitenciare.

Te-ar putea interesa și Formare profesională gratuită pentru şomerii din Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.