„Bibliotecă și educație digitală pentru copiii din Pechea” – Fundația Inimă de Copil

0
Fundația Inimă de Copil (1)

Copiii din Pechea vor avea acces la o bibliotecă modernă şi la resurse digitale ca urmare a proiectului „Bibliotecă și educație digitală pentru copiii din Pechea” derulat în parteneriat de Fundaţia Inimă de Copil și Fundația Orange. Cele două organizații au semnat un contract de finanțare în valoare de 35.000 de lei pentru refacerea spațiului dedicat Centrului de Consiliere şi Sprijin din comuna Pechea, Galați și dotarea centrului cu echipament care să faciliteze accesul la resurse educaționale tradiționale și digitale. Scopul este înlesnirea de sesiuni interactive de învățare pentru copiii din centru și nu numai.Galați, 24 mai 2022.

Accesul la educație, prin resurse tradiționale sau digitale, fără bariere de spațiu și context social, este în continuare o provocare, mai ales în mediul rural. Transformarea și dotarea centrului social și de tip after school al Fundației Inimă de Copil din comuna Pechea, Galați, cu facilități, tehnologie și conținut digital actualizat securizează mediul de învățare și accelerează achizițiile de învățare pentru copiii aflați în situații sociale vulnerabile. Acesta este un prim pas de care întreaga comunitate va beneficia. Alte peste 500 de persoane vor beneficia indirect de acest proiect: membri ai familiilor extinse și comunitatea locală în general. Concret, în cadrul proiectului, va fi refăcut sistemul de încălzire al Centrului, va fi amenajat un spaţiu dedicat lecturii, vor fi achiziționate cărţi, dicţionare, manuale, precum şi o tablă interactivă şi seturi de ochelari & conținut VR.

fashiondays.ro

Anna Burtea, director executiv Fundația Inimă de Copil: „Una dintre marile probleme cu care ne confruntăm în acest moment este decalajul din ce în ce mai mare dintre copiii care au acces la tehnologie şi resurse educaţionale moderne şi cei care nu au acces la aceste instrumente vitale. Ne propunem, practic, să aducem copiii din Pechea în timpurile în care trăim, să le oferim egalitate de şanse în procesul educaţional”

Oana Bătușariu, Head of Supply Chain @Orange România: „Acest proiect pilot este un model de bună practică în raport cu oportunitățile de învățare ale copiilor din mediul rural – prin facilitarea accesului la informații ce le pot deschide orizontul în multe domenii – multiculturalitate, incluziune și toleranță. Folosind centrul social din Pechea ca punct de întâlnire în comunitatea locală, între mijloacele de educație clasică și digitală, încurajăm copiii și familiile lor să viseze la mai mult pentru viitorul lor și să exploreze posibilitățile pe care acest proiect le deschide”.

Proiectul „Bibliotecă și educație digitală pentru copiii din Pechea” se va derula pe o perioadă de 8 luni, din mai până în decembrie 2022.

Despre Fundația Inimă de Copil

Inimă de Copil este cea mai mare organizație din regiune care administrează și implementează servicii sociale pentru copii și familii în nevoie, copii și tineri cu dizabilități și este recunoscută ca una dintre cele mai bune și eficiente organizații care furnizează servicii sociale. Inimă de Copil luptă de 24 de ani să ofere, prin educaţie, o șansă la un viitor mai bun copiilor vulnerabili și visează la o Românie în care, în mod firesc, oamenii fac bine celor aflați în dificultate. Înanul 2020, 285 de copii au beneficiat de programele de educațieșisănătatealeFundațieiInimă de Copil, iaralți 310 au primitsprijinul de care aveaunevoie. Au fostinvestite mii de orepentru a oferi ajutor la teme, consiliereșidezvoltarepentrucopiiidincentrelefundației.

epantofi.ro

www.inimadecopil.ro

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundația Orange a investit  6 milioane de euro în cadrul a 5 programe ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru detalii, vizitați www.fundatiaorange.ro.

Responsabil comunicare:

Marius Ţuca

0730.592.484

Email:comunicare@inimadecopil.ro

top-shop.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.