Bitter Mamaia de la Murfatlar

0

Există câteva licori în care măiestria oamenilor de la Murfatlar este prezentă mai mult ca oriunde. Cine s-ar fi gândit că vinul obţinut din strugurii de Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon, culeşi când dulceaţa toamnei e maximă, împreună cu bogația de arome şi gusturi din maceratul de fructe de pădure se îmbină atât de bine cu miresmele de plante aromate?
Aromele, consistenţa şi textura acestui aperitiv împing limitele gustului către un nivel surprinzător. Tonurile olfactive explozive amintesc de dulceaţa de cireşe amărui şi de curmalele coapte, completate de uşoare tuşe de piper rosu, genţiană şi tabac. Gustul este dens, siropos şi catifelat, senzaţiile dominante de dulce fiind echilibrate de o aciditate subtilă de coajă de portocală şi de unele tonuri tonic-amarui, de migdale, anason şi lemn dulce. O băutură delicioasă, cu un postgust elegant şi foarte parfumat.
Când îl guşti nu ştii ce te îmbie mai tare. Să fie aroma de Pinot Noir, gustul amărui de cireşe amare, atingerea fină a butoiului de stejar sau amprenta lăsată de anii de ţinut la învechire în cramă.
Este clar, trebuie sa-i cunoşti şi mometul potrivit: înainte de o masă îmbelşugată.
Nu uita să-l răceşti bine înainte şi să-i adaugi o felie de lămâie!
Îl găsiţi în Crama Murfatlar (incinta Brăila Mall) în varianta de 375 ml – pret – 22 lei şi 500 ml – preţ – 28 lei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.