Brăila: Casa Tineretului ar putea reintra în circuitul evenimentelor publice

0

* Lucrările la instalaţiile pentru stingerea incendiilor vor demara imediat ce se va primi avizul ISC, care este aşteptat zilele acestea *

Casa Tineretului din Brăila ar putea fi folosită iar pentru spectacole şi diverse evenimente în perioada următoare. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac. Potrivit oficialului, a fost semnat, în sfârşit, contractul de dirigenţie de şantier, iar lucrările la instalaţiile pentru stingerea incendiilor vor începe imediat ce se va primi şi avizul de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. “Am semnat contractul de dirigenţie de şantier pentru exterior, e în faza de proiectare şi ce înseamnă interior, cu toată instalaţia. Am zis să dea drumul cât mai repede, ca sala să fie practicabilă, să putem intra în ea, dacă, Doamne fereşte, plouă şi noi avem nu ştiu ce festival sau eveniment în aer liber, să avem alternativă”, a declarat preşedintele CJ.

Consilierul personal al primarului Marian Dragomir, fostul edil Aurel Simionescu, a precizat că tragedia din clubul bucureştean Colectiv din 30 octombrie 2015, când un incediu de proporţii a ucis zeci de tineri care asistau la un concert, a făcut ca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi alte autorităţi de resort să devină mult mai meticuloase în verificarea respectării normelor de prevenire a incendiilor, de unde şi necesitatea lucrărilor la Casa Tineretului. Simionescu a vorbit chiar de o uşoară exagerare a autorităţilor, însă a adăugat că asta se întâmplă doar pentru că numeni nu vrea să fie responsabil de producerea unei noi tragedii. “La teatru am avut o discuţie similară. Normele s-au schimbat fundamental. Anul trecut, Festivalul Darclee l-am făcut cu trei hidranţi şi asistenţă de la Pompieri. Acum avem 53 de hidranţi. Acum se cere perdea de fum, senzori şi tot felul de lucruri, bazin de apă separat de instalaţia oraşului, dacă se întâmplă să fie oprită apa în oraş chiar atunci. Sunt o serie de proceduri care erau şi înainte, dar erau privite mai lejer. Acum lucrurile nu mai sunt privite aşa şi fiecare dintre cei implicaţi încearcă să le facă la litera legii, că nimănui nu-i convine să intre în alt tip de discuţie, mai neplăcut”, a afirmat Simionescu.

Sursa: Reperul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.