Musical de pe Broadway și concert aniversar Teodor Munteanu la Muzical

Musical de pe Broadway și concert aniversar Teodor Munteanu la Muzical

43
0
DISTRIBUIȚI
Musical de pe Broadway și concert aniversar Teodor Munteanu la Muzical

Sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 18:00, este dedicată seniorului muzicii uşoare şi romanţei gălăţene şi nu numai – Teodor Munteanu, ajuns la venerabila vârstă octogenară. La spectacol vor participa soliştii şi orchestra de revistă, precum și solistul Adrian Enache, împreună cu fiica sa, Diana Enache, și un invitat surpriză.

Cunoscutul realizator de la Radioul Naţional, Titus Munteanu, care a urmat în adolescenţă la Galaţi cursuri de vioară, la Liceul Pedagogic, evocă în carte oraşul şi personalitatea sărbătorită. Galaţiul, oraş al muzicii! E aproape un pleonasm, pentru că în orice moment şi oricum s-ar lega o discuţie, îţi vin în minte instantaneu nume de mari compozitori şi interpreţi cu activitate, vremelnică sau de-o viaţă, în renumitul port dunărean. Doar câţiva: Iosif Ivanovici (Valurile Dunării- şeful muzicii Regimentului, dirijor de fanfară în Galaţi în a doua jumătate a secolului XIX), Ionel Fernic (Iubesc femeia, Scrisoare de dor – cel dintâi creator al romanţei-tango în perioada interbelică, alături de Petre Andreescu), prinţul operetei – Nae Leonard, Nicolae Niţescu – solistul care ar fi meritat mai multe onoruri, celebrul duo al teatrului gălăţean – Jula şi Miron, compozitorii Gelu Mihăilă şi Marius Dumitrescu, rock-folkistul Vasile Şeicaru, Adrian Enache – artistul-pasiune cu bun gust muzical şi mulţi alţii.

Pentru Teodor Munteanu, Galaţiul a însemnat muzica însăşi în cei 88 de ani, de mic, din cartierul grecesc în care s-a născut. Ajunge mai târziu să cânte, ca nimeni altul la noi, mari succese din repertoriul grecesc, în special de Hadjidakis – cel mai cunoscut compozitor elen din anii ’50-’60. Galaţiul pentru Teodor Munteanu a fost egal cu muzica însăşi: de la debutul TV la 1 ianuarie 1966 cu piesa Oraşul meu, la debutul în Teatrul „Nae Leonard” cu Music hall la Galaţi, precum şi mari şlagăre din clasici ai genului: Ce cauţi tu în viaţa mea?, Violete pentru fete, La căsuţa albă.

    » Citește și articolul: Festivalul Internațional „Leonard”, ediția a XVI-a, își deschide porțile pe 2 noiembrie

Duminică, 20 octombrie, de la ora 18:00, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” oferă spectatorilor săi musicalul Sunetul Muzicii. La fel ca oricare musical consacrat, Sunetul Muzicii provine din piesa omonimă prezentată în 1959 pe Broadway, cu un libret semnat de Howard Lindsay și Russel Crouse și bazat chiar pe romanul eroinei principale – Maria Augusta von Trapp – scris în 1949 și intitulat „The story of family singers”. Subiectul musical-ului scoate în prim-plan simbioza perfectă între puterea muzicii și dragostea născută din bunătatea oferită necondiționat, care reușește să înduplece chiar și cele mai exigente caractere umane.

Unul dintre cele mai iubite musicaluri scrise vreodată (și bazate pe o poveste reală) ne prezintă o istorisire înduioșătoare despre iubire, alimetată de o întreagă suită de cântece deja emblematice, precum Edelweiss, So Long, Farewell, Climb Ev’ry Mountain și Do-Re-Mi, toate devenind cunoscute și apreciate în lumea întreagă. Aceste cântece, atât de ușor de recunoscut și de îndrăgit, fac din spectacolulSunetul Muzicii o experiență pentru toate vârstele, una pe care nimeni nu ar trebui să o rateze.

Spectacolul, pe versurile lui Oscar Hammerstein II, va fi dirijat de maestrul Eugen Dan Drăgoi, în vreme ce regia îi aparține lui Octavian Jighirgiu (Iași). Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar coregrafia a fost realizată de Edi Stancu.

Prețul biletelor pentru spectacolele din weekendul 19-20 octombrie este de 21,6 lei. Biletele pot fi achiziționate și online, atât pentru concertul aniversar Teodor Munteanu, cât și pentru musicalul Sunetul Muzicii, pe www.blt.ro. Pentru rezervări la spectacole sau informații suplimentare despre acestea, vă rugăm să sunați la casieria Teatrului (0236465599) în intervalul orar afișat pe site-ul instituției sau pe pagina de Facebook a acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.