Premieră: Cafeaua Domnului Ministru la Casa de Cultură a Sindicatelor

Premieră: Cafeaua Domnului Ministru la Casa de Cultură a Sindicatelor

33
0
DISTRIBUIȚI

Pe 9 decembrie are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galați, premiera piesei de teatru ”Cafeaua Domnului Ministru”, de la oa 19:00. Pasionații de teatru îi pot vedea pe Constantin ”Bebe” Cotimanis, Iulia Dumitru și Ada Dumitru într-o comedie savuroasă, în regia lui Daniel Bucur și scrisă de Horia Gârbea.

“Cafeaua domnului ministru” este o comedie satirică despre clasa politică și anturajul acesteia, fie că vorbim de instituții statale sau “protejați”. Piesa expune în mod caricatural viciile, abuzurile și problemele de moralitate, cu intenția declarată de a corija indivizii și grupul social expus. Publicul se va amuza copios pe seama unor personaje ridicole și situații comice, uneori absurde; aceasta fiind o formula accesibila, ușor de digerat de către spectatori, dar care atrage atenția, subtil, asupra problemelor reale ale clasei politice actuale.

Acțiunea se petrece de Ziua Europei, o zi importantă în calendarul sărbătorilor naționale, sărbătorita în mod “particular” de către ministru și șefa lui de cabinet, în biroul ministerial, unde năvălește neanunțată o “patroană”, dar nu orice fel de patroană, ci una de bordel cu clienți “speciali”, care cere cu un tupeul “specific” să nu-i fie închisă “prăvălia”. Piesa parodiază această situație de șantaj și aduce o rezolvare în spiritul și pe măsura celor trei personaje cu moralitate modestă.

Comedia este, conform autorului textului dramatic, scriitorul Horia Gârbea, “una dintre puținele comedii macabre ale dramaturgiei românești, cu situații și replici de umor negru, grotesc și absurd.”

Bilete se pot achiziționa online, dar și la casa de bilete.

Citește și: Prima trecere de pietoni inteligentă din municipiul Galați este funcțională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.