Când trebuie să pui busuioc sub pernă în 2024?

0

Obiceiul de a pune busuioc sub pernă este asociat tradiției populare românești și are mai multe semnificații. Acest obicei este practicat mai ales în ajunul sărbătorii Sfântului Andrei, pe 29 noiembrie, sau în noaptea de Sânziene, pe 23-24 iunie. Însă știai că sunt mai multe date când trebuie să pui busuioc sub pernă în 2024? Iată ce trebuie să faci!

De ce se pune busuioc sub pernă?

Busuiocul se pune sub pernă pentru a induce vise plăcute sau de a aduce noroc și protecție împotriva energiilor negative sau a spiritelor rele. De asemenea, busuiocul este considerat un simbol al sănătății și al iubirii în tradiția românească.

În cultura noastră, busuiocul este văzut adesea ca un simbol al dragostei și al sentimentelor romantice. Acesta este folosit în diferite ocazii pentru a exprima afecțiunea și dragostea. De exemplu, busuiocul este adesea folosit în buchete de flori sau aranjamente florale speciale în cadrul ceremoniilor de nuntă sau în timpul altor evenimente romantice. Busuiocul este considerat un element important în practicile magice și în farmece, inclusiv cele legate de dragoste. Uneori, busuiocul este folosit în ritualuri pentru a atrage sau păstra dragostea unei persoane.

Tradiția busuiocului în folclorul românesc are adesea legătură cu credințele magice și cu puterile oculte. Se crede că busuiocul are capacitatea de a aduce vise profetice sau premonitorii și că poate dezvălui informații despre viitor sau despre persoana cu care vei trăi o poveste de dragoste.

Când se pune busuioc sub pernă în 2024?

Dacă vrei să știi când se pune busuioc sub pernă în 2024, iată sărbătorile importante:

  1. Ajunul Bobotezei (5-6 ianuarie): Fetele pun fir de busuioc sfințit sub pernă în această noapte pentru a visa chipul viitorului soț. De asemenea, există superstiția că o femeie care cade pe gheață în această zi se va căsători în viitorul apropiat;
  2. Dragobete (23 spre 24 februarie): În această zi, se practică punerea busuiocului sub pernă pentru a atrage vise premonitorii legate de dragoste și pentru a spori șansele de a întâlni pe cineva special;
  3. Sânziene (23 spre 24 iunie): Fetele pun sub pernă flori de sânziene și busuioc pentru a-și ghici ursitul sau pentru a atrage noroc în dragoste. De asemenea, se fac cununi din plante pentru a apăra oamenii și recoltele.
  4. Sfântul Andrei (29 spre 30 noiembrie): Această noapte este considerată magică, în care cei necăsătoriți practică farmece pentru a afla sau atrage ursita, iar femeile caută norocul și bunăstarea în casele lor. Un ritual implică folosirea a 9 ceșcuțe cu apă sfințită cu busuioc pentru a ghici norocul.

Tu vei pune busuioc sub pernă în 2024? Citește și ultimele articole:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.