Care este tipul de cafea potrivit gustului tău? #RastaBarista

0
Care este tipul de cafea potrivit gustului tău? #RastaBarista

Când cumperi cafeaua ar trebui să știi diferențele dintre gradele de prăjire, pentru a te putea decide care este tipul de cafea potrivit gustului tău. Gradele de prăjire pot fi identificate foarte ușor, după culoarea boabelor de cafea, în trei nuanțe de maro deschis la maro închis. Deși intensitatea culorii nu este un factor precis de descriere al gradului de prăjire este totuși cel mai accesibil mod de a o clasa.

PRĂJIREA UȘOARĂ păstrează notele caracteristice ale sortimentului de cafea. Acestea au o culoare de maroniu deschis, este evidentă lipsa uleiului de pe suprafața boabelor și au cele mai ridicate niveluri de aciditate. Caracteristicile individuale ale originii cafelei sunt mult mai evidente în prăjirea ușoară.

PRĂJIREA MEDIE conferă o culoare mai închisă boabelor decât cea UȘOARĂ, densitatea cafelei este mult mai mare, iar uleiurile cafelei sunt vizibile pe boabele de cafea. La acest nivel de prăjire se creează o balanță echilibrată între aciditate și consistența boabelor.

PRĂJIREA INTENSĂ este indicată de o nuanță de maro-închis spre negru și o poți asemăna cu ciocolata neagră, dacă aceasta ar fi în forma boabelor de cafea. În acest moment uleiurile pot fi ușor observate pe suprafața boabei. Când beți o ceașcă de cafea în mare parte veți simți notele date de acest tip de prăjire deoarece aromele originale ale cafelei sunt pierdute din cauza acestei prăjiri intense.

Dacă ți-am făcut poftă de o cafea vino la Rasta Barista pe str. Traian nr. 52, în apropierea Pieței Centrale sau urmăreşte-ne pe pagina de facebook: Rasta Barista.

Citește și articolul  Rasta Barista și pofta de cafea proaspăt prajită – unic în Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.